Verdens nordligste RYA-senter

Boreal Yachting i Tromsø lanserer internasjonalt seilskoletilbud.

Publisert Sist oppdatert

HOVEDBILDE: Boreal Yachting er også agent for Delphiabåtene i Norge. Foto: Linn Krogh Hansen.

Pressemelding:

Boreal Yachting utvider sitt kurstilbud og tilbyr nå kurs i regi RYA ( Royal Yachting Association) kurs for seiling. Selskapet ble i  sommer godkjent som et RYA Training Centre, noe som betyr at de kan tilby anerkjente kurs med "world-wide" kompetanse bevis.

Kurs er en viktig del av virksomheten, og Boreal Yachting tilbyr kurs på alle nivåer, alt fra nybegynner til kompetent mannskap og kan toppes med ”Day Skipper” og ”Yacht Master” kurs i henhold til RYAs  krav. Boreal Yachting har instruktører som har autorisasjon på alle nivå.

For 2012 sesongen har Boreal Yachting 2 båter som er godkjent av RYA for kursing. Disse båtene er gjennomgått av inspektører fra RYA, og utstyrt ihht de krav som RYA systemet stiller. Flere båter vil bli oppgradert og sertifisert om behovet skulle tilsi det.

Boreal Yachtings "Chief Instructor" Jan Pfister, har alle undervisningsgrader i RYA systemet, noe som betyr at selskapet kan tilby kurs på alle nivåer.

Ivar Bertelsen, daglig leder er Boreal Yachting forteller at kurs er etterspurt både fordi det er mange som ønsker å lære seiling og delvis fordi det stilles formelle krav til praktisk erfaring ved båtleie. Vi ønsker derfor å tilby sertifiserte kurs med kompetansebevis som er internasjonalt anerkjente. For eksempel stilles det minimumkrav til et Day Skipper-sertifikat ved leie av seilbåt i mange av landene rundt Middelhavet. Også det norske systemet vil det nå stilles krav til praktisk båthåndtering.

I Nord-Norge og Norge generelt, har vi mange seilere og enda flere som ønsker å bli det. Men få har et bevis på at de kan håndtere en båt, spesielt ikke en seilbåt. Mange utenlandske seilere kommer faktisk også hit for kursing og praktisk trening. Ikke alle deler av Europa har tidevann, strøm og vind forhold som hos oss.  Mange seilere har behov for og ønske om erfaring med dette.

De fleste plasser i Europa må det vises et ICC bevis for å få leie båter, det vil si at leietakerne skal ha både teoretisk kunnskap og praktiske ferdigheter for å kunne bruke båt.