Tuv og Ruth igang med treningen i Australia

De to gode laserseilerne Stian Tuv og Kristian Ruth har etablert base i Sydney og er godt igang med treningen, rapporterer Tuv til Seilas.

Publisert

FotoVideo har gått inn som hovedsponsor for sesongen 2007 og gjør satsingen mulig. De legger også til rette for at vi skal kunne ta noe sinnsykt bra seilbilder i perioden fremover - så følg med!

Min treningspartner Kristian Ruth og jeg har nå ankommet Australia. Nye båter er kjøpt, treningsforholdene er optimale - med inshore forhold i Sydney havn, og offshore forhold 30 - 40 min ut. Treningspartnerne fra Sverige, Finland, Canada, Malaysia og Australia er svært dyktige, og gutta er dødskeene på å gi gass. Alt ligger derfor tilrette for en super treningsperiode!

Planen er å først ha en grunntreningsperiode i Sydney i litt over en måned, der vi er en treningsgruppe på 5-6 seilere og kjøper coaching. Treningsperioden avsluttes med Sydney International Regatta, en ISAF grade 1 event, fra 16 - 19 desember.

Videre skal vi seile Laser Nationals i Hobart og Sail Melbourne - begge disse også ISAF grade 1 rangert, før vi igjen avslutter treningsoppholdet i Sydney i starten av februar. Målet er å ha minimum 250 timer på VANNET før vi reiser nordover igjen...

Første treningsperiode og nesten 40 treningstimer er allerede gjennomført. Vi har hatt en uke der det har blåst “dogs out of chains”, og med “Shark Island” rett utenfor seilforeningen og “haisommer” friskt i minne, er vi blitt forholdsvis gode på å ikke kullseile. Vi er også blitt svært gode kunder av den lokale Laser dealeren med 3 ekstremt bøyde master, og ikke minst tror vi at vi har blitt mye bedre hard vinds seilere!

Neste uke har vi leid inn en OL seiler som coach, Neville Whittey, til å pushe oss enda hardere og lære oss noen triks! Vi ser frem til MANGE gode timer på vannet!

Hilsen Stian Tuv

Powered by Labrador CMS