Utblåst spinnaker
Utblåst spinnaker

Utblåst spinnaker

Bavaria 50 Vision «No Limit» med blant annet Dag Usterud og Seilas´ Mikkel Thommessen ombord opplevde frisk seilas langs svenskekysten, så frisk at spinnakeren sa takk for seg

Publisert

Det har blåst jevnt 18-22 knop nordøst siden rett etter start og 50 foteren «No Limit» , eid av Lars Haug i Kristiansund, har med sin lange vannlinje hatt drømmeforhold sammenlignet med sine mindre konkurenter i LYS kl.4. Etter en uheldig start der båten måtte ta en 720 graders vending etter å ha slått for nær «Ille Moro» med Ludvig Daae til rors toget den store båten med LYS 1.32 gjennom feltet og tok etter bare 20 minutters seiling ledelsen i sin start.

Utblåst spinnaker

Tvers av Hollænderboen var det mulig å sette spinnaker og det ble en forrykende slør sørover med hastigheter over ti knop. En etter en av de foran startende båtene ble innhentet og stemningen i båten  var på topp da spinnakeren blåste ut av underliket etter en broach. - Vi hadde da kjempet en stund for å komme opp på kurs for å nå innsiden av Väderöarna. Klokken var ca 0100, ca 10 nm nordvest for passeringpunktet ved Skålholmen fyr, sa skipper Haug.

Nå bærer det videre  under genua, med håp om å kunne sette en lettere spinnaker dersom vinden løyer som spådd senere på natten.

Powered by Labrador CMS