Med lesebrett får du inndirekte touch-mulighet selv på den nye c-serien.
Med lesebrett får du inndirekte touch-mulighet selv på den nye c-serien.
Nå kan du styre plotteren med iPhone
Nå kan du styre plotteren med iPhone
Du kan koble til flere enheter til Wi-Fi-nettverket.
Du kan koble til flere enheter til Wi-Fi-nettverket.
Alle Raymarines nye plottere har innebygget Wi-Fi
Alle Raymarines nye plottere har innebygget Wi-Fi

Raymarine satser på lesebrett

De nye plotterne fra Raymarine har Wi-Fi. Denne muligheten vil bli langt bedre utnyttet når produsentene i denne uken lanserer flere apper for tre plattformer.

Publisert Sist oppdatert

Raymarine lanserte e7 i høst og fulgte opp med to større modeller i e-serien og en splitter ny c-serie under mesen i Dusseldorf i januar. Alle disse nye modellene har innebygget Wi-Fi noe som gjør at plotterene kan snakke med annet utstyr via trådløse signaler.

Flere plattformer

Når e7 ble lansert sist høst hadde Raymarine utviklet en enkel app for iPad som gjorde at du kunne bruke Apples lesebrett som en slaveskjerm til plotteren. Nå kommer denne appen også for Android og Kindel Fire og vil fremdeles være gratis. Denne appen med navnet «Viewer» kan både brukes for smarttelefoner og lesebrett.

Styre plotteren

For 349 kroner kan du snart kjøpe en mer avansert app, «Remote» som gjør at du kan styre de nye plotterne fra Raymarine fra leserbrettet. Denne appen kan brukes fra lesebrett med 7 tommers skjermer og oppover. På leserbrettet vil du da få knapper tilsvarende din plotter. Du kan til og med styre skjermen på alle nye c-serie-plottere med fingrene, tross for at c-serien mangler touch-teknologi.

Også for telefoner

Videre har Raymarine utviklet en app for smarttelefoner som gjør at du kan styre plotteren med knapper tilsvarende de du finner på ploteren. Telefonen fungeer som en fjernkontroll til plotteren. Raymarine har ikke gjort det mulig å styre autopiloten på denne måten på grunn av sikkerhetsmessige årsaker. Appen «Control» for telefoner vil koste 209 kroner.

Nøyaktig lanseringsdato er ikke bestemt, men planen er at alle appene for alle plattformer skal være klare i mai. Appene må kjøpes separat fra f.eks AppStore og vil ikke følge med plotterne.