Færderseilasen 2016

Vanskelig i mørket

Arrangørene hadde sin fulle hyre med å identifisere båtene da de gikk i mål. Nå er de fleste deltagerne kommet i havn.

Publisert Sist oppdatert

Det flotte Færder-været som ga vind nok til alle på en solfylt fredag, hadde det til konsekvens at brorparten av båtene kom i mål da natten var på sitt mørkeste. Det ga arrangørene i KNS en utfordring med å identifisere alle båtene som kom i mål, og de har nå et skikkelig puslespill med å få satt sammen riktige resultatlister.

Egenerklæring til god nytte

Reglene i en regatta som Færder’n sier at alle som kommer i mål, må levere en egenerklæring der tiden de gikk i mål på og seilnummeret på båten de hadde foran og bak seg, skal noteres. Dette er nå hjelpemidlene arrangørene har for å tette de hullene som de måtte ha i resultatregistreringen. Vanligvis brukes ikke egenmeldingene til noe fordi måltagningen er uproblematisk, men denne gangen har de kommet til avgjørende nytte.

En solfylt morgen

Mellom klokka 01 og 08 i natt kom de fleste båtene i mål, og havnen i Horten er nå proppfull av båter. Og med morgensola fra en skyfri himmel har også trøtte ansikter dukket opp i cockpitene bortetter brygga. Det er mange smil å se; de aller fleste er strålende fornøyd med årets seilas.

Bortsett fra to båter som hadde et alvorlig sammenstøt før start, der den ene båten fikk et stort hull i skrogsiden og måtte la være å starte, har forholdene vært snille og uhellene få. Mesteparten av regattaen foregikk i unnavind, og da de skulle krysse tilbake til mål, dreide vinden såpass østlig at mange stod rett opp.

Det gjorde årets Færderseilas til en kort regatta.

Se resultatlisten for alle klassene