Tomasgard har funnet rytmen

Etter en ny flott dag lukter Herman Tomasgaard på topplassering i Laserklassen

Publisert Sist oppdatert

Herman Tomasgaard seilte glimrende idag og tok 4. og 2. plass i de to seilasene som ble gjennomført i Laserklassen. Det førte han opp til 6. plass sammenlagt. Han har mange toppseilere bak seg på sammenlagtlisten og kan klatre ytterligere i morgendagens medaljefinale.

Tapt ledelse

49er jentene Helene Næss og Marie Rønningen måtte se ledelsen ryke etter en tøff dag på vannet idag. 9, 16, 10 og 26. plass holder bare til 3. plass sammenlagt. Danskene overtok ledelsen og har nå fem poeng til gode på New Zealand, mens de norske jentene nå er 16 poeng bak lederne. Best idag var Charlotte Dobson og Saskia Tidey med to førsteplasser.  De ligger bare ett fattig poeng Helene og Marie som fremdeles kan gjøre mye ut av morgendagens medaljefinale.

Idag var det mer vind i Hyeres med opptil 14 knop. Det gjorde det vanskelig å komme opp etter dårlige starter og Helene og Marie klaget over at startene ble kaotiske med mange omstarter og svarte flagg. Det ville jentene unngå for enhver pris og var derfor litt i overkant beskjedne i startene. 

To norske i medaljefinale

Med kun to norske båter i medaljefinale synes det klart hvile seilere og lag Norge som har et begrenset budsjett til eliteseilig, bør satse på frem mot OL.. I 49erFX er Helene Næss og Marie Rønningen i verdeneliten, og de har trolig godt følge av søstrene Ragna og Maja Agerup. Hermann Tomasgaard har endelig fått det til i et verdenscupstevne etter at han i mange år har vært dominerende i de aldersbestemte klasser. Anders Pedersen har tidligere vist at han hører med bant de beste, selv om han ikke ikke fikk det helt til i Hyeres. Line Flem Høst i Laser Radial må få en sjanse etter skadeavbrudd, mens Nacra 17 og brettseilerne ser ut til å være ute av OL  diskusjonen for øyeblikket. 

Følg medaljefinalen i 49erFX på denne siden fra kl 1200 lørdag