Sailing World Cup

49erFX-jentene holder toppnivå

Helene Næss og Marie Rønningen fortsetter der de slapp på Mallorca

Publisert Sist oppdatert

Etter 3. plass i årets første verdenscupregatta i Miami i januar og oppfølgingen med 2. plass i førpåskeregattaen på Mallorca er vi nå vant til å se norske 49erFX jenter i verdenstoppen. Dermed var det ingen overraskelse at Helene Næss og Marie Rønningen klinte til fra første dag i verdenscupregattaen som startet i Hyeres tirsdag. I et felt på 20 båter anført av OL mesterne Grael og Kunze fra Brasil, ligger de norske jentene på 3. plass etter tre seilaser der de har 4 og 2. plass som tellende.

Midt på treet for de andre

For de andre norske seilerne er resultatene mer midt på treet. Anders Pedersen er 12 i Finnjolle etter to seilaser, Mathias Mollatt er 25 og Hermann Tomasgaard  44 i Laser, mens Tiril Bue og Line Flem Høst er henholdsvis 15 og 17 i Laser Radial.

Maria Mollestad bruker regattaen i Hyeres til oppladning før EM. Til tross for veldig fysisk krevende lens, klarte hun å plane tidligere enn andre. - Dette er noe jeg har slitt med tidligere i år, og var deilig å få det til, sier hun på facebooksiden til det norske landslaget. Hun ligger nå 17 etter tre seilaser. Med mer aggressive starter resten av uken er det håp om klatring på listen fremover i regattaen. 

Sebastian Wang-Hansen er 18 i RS:X mens Nicholas Fadler Martinsen og Martine Steller Mortensen er 26 i Nacra17.

Regattaen avsluttes med finaleseilaser i helgen.