Bacardi Cup

Eivind Melleby og Josh Revkin er norske favoritter i Bacardi Cup

Italiensk i åpningen

Sol og ekstrem varme i Florida under starten på de 92. seilaser om Bacardi Cup 

Publisert Sist oppdatert
STAR: Melleby er i verdenstoppen i Star-klassen og ble verdensmester i 2018.

Bacardi Cup er en av seilsportens klassikere og arrangeres i år for 92. gang. Regattaen har sin opprinnelse fra Cuba, men ble etter hvert flyttet til Florida.

I år deltar 64 Starbåter fra hele verden, blant dem norske Eivind Melleby som sammen med den amerikanske seileren Josh Revkin har etablert seg i verdenseliten i klassen som holder koken selv etter at den mistet sin olymoiske status. Fra 2018 deltar også flere klasser i regattaen, blant dem Melges 24 der Norge er representert ved Jan Frederik Dyvi og et lag norske seilere. Disses begynner regattaen først torsdag.

Etter to generelle tilbakeklassinger kom klassen endelig avgårde, men blak flag satte den tidligere verdensmesteren Mateusz Kusznierewicz og mannskapet Frithjof Kleen ut av spill sammen med tre andre båter som var for tidlig over da den godkjente starten gikk. 

Tett i toppen

Første kryss ble avviklet i 6-7 knops fralandsvind og de fleste valgte å slå på det de mente var den favoriserte siden av banen. Vinnerne av Bacardi up i 2018, Diego Negri og Sergio Lambertenghi tok ledelsen fra start, knapt foran Melleby og Revkin og de to vekslet om å lede hele første runde. På annen kryss kom italienerne seg fri og dro fra, samtidig som Mellebý og Revkin falt bakover i feltet. De vant foran Augie Diaz/Bruno Prada, med Eric Doyle/Payson Infelise på 3. Eivind Melleby/Joshua Revkin endte på 8. plass. Det seiles en seilas daglig.

 

Resultater første dag:

1. Diego Negri / Sergio Lambertenghi

2. Augie Diaz / Bruno Prada

3. Eric Doyle / Payson Infelise

4. John Dane III / Tim Ray

5. Lars Grael / Samuel Freitas Moraes Goncalves

6. Allan Terhune, Jr. / Arnis Baltins

7. Vasyl Gureyev / Shafranyuk Andrey

8. Eivind Melleby / Joshua Revkin

9. Marcelo Fuchs / Pedro Trouche

10. Stefan Lehnert / Kushnit Vitalii

 

Fra starten i den første seilasen om Bacardi Cup