STARBÅT: Nummer én i verden, Eivind Melleby.
STARBÅT: Nummer én i verden, Eivind Melleby.

Møt tre seilere som satser mot internasjonal topp

Hva har Eivind Melleby, Christian Løken og Petter Mørland Pedersen til felles? Jo, de vil alle få norsk seilsport i verdenstoppen. Hør deres foredag torsdag 9. mai.

Publisert Sist oppdatert

Løken og Mørland Pedersen har lenge jobbet for et norsk prosjekt i America's Cup. Selv om det ikke blir noen norsk båt i 2021, mener initiativtakerne at det politiske miljøet som har HAV på dagsorden og det norske skipsfarts-clusteret er i ferd med å få øynene opp for at et norsk America's Cup-prosjekt kan være et godt verktøy til å posisjonere Norge som hav- og sjøfartsnasjon.

Petter Mørland Pedersen og Christian Løken
Petter Mørland Pedersen og Christian Løken

Eivind Melleby har stille og rolig klatret til førsteplass på Starbåt-klassens internasjonale ranking. I en klasse der det har vært gjengs oppfatning at et VM-gull rager høyere enn det meste annet innenfor kjølbåtseiling, har Melleby og han amerikanske mannskap Joshua Revkin 1. og 2. plass fra de to siste verdensmesterskapene, og Melleby er dermed automatisk kvalifisert til SSL Gold Cup i 2021 som skal foregå i 47-foterne som til nå er kjent som RC44.

Laget her skal rekrutteres gjennom NorSteam, som er initiert av Løken og Mørland Pedersen.

Kom og hør de tre seilerne fortelle om sine prosjekter, torsdag 11. mai kl 1900 hos With Marine i Leangbukta. Inngangsbilletten koster kr 250 og går uavkortet til NorSteam-prosjektet.

Du kan forhåndspåmelde deg her.

https://www.sailracesystem.no/regatta?regatta=3242