GKSS Olympic Class Regatta

29er i Långedrag
29er i Långedrag

Norsk i Sverige

Mathias Berthet og Alexander Franks-Penty til topps i Långedrag

Publisert Sist oppdatert

Mathias Berthet og  Alexander  Franks-Penty fra KNS trakk til slutt det lengste strået under GKSS Olympic Class Regatta i helgen og vant på en dag som bød på alt,-  sterk vind, dramatikk og spenning helt til siste lens.

Med nordvestlig vind fra 9-12 meter per sekund i kastene inviterte en dristig regattasjef til spennende seiling ved å kjøre korte baner med tre runder i hver seilas. Med tredve 29ere til start og med fart på over 20 knop på lens, skapte det intense og spektakulære situasjoner for skiff-seilerne og for tilskuerne. Med så korte baner var det avgjørende med en god start. Mathias og Alexander prøvde seg med en babord start ved pin-end i første seilas, men var for tidlig ute og ble kalt tilbake. De seilte seg opp igjen og kom i mål som nummer  5. Den andre seilasen vant de med god margin. I den tredje og avgjørende seilasen ble de nummer tre og det holdt til seier sammenlagt.  Nest beste norske båt ble Amalie Wang og Fredrikke Foss fra KNS som endte på en fin 12. plass.  I de friske forholdene ved Långedrag  kom Markus Berthet og Jostein Aker en annen båt til unnsetning og hjalp de med å komme trygt til land. De rakk derfor ikke siste start, men guttene ble takket av arrangøren for denne innsatsen. 

Regattaen var en fin anledning for de norske seilerne til å møte og matchet mot noen av de beste 29er seilerne i norden. Arrangementet inngår som en del av kvalifiseringen til Junior VM både for de svenske og de norske seilerne. Siste uttakning for de norske seilerne er i Moss 25.-26. mai.