Vendee Globe oppdatering

Halve seilasen gjennomført, og ny båt i tet i det båtene seiler inn i Stillehavet.

Publisert Sist oppdatert
LEDER: Yannicke Beathaven har gode vinnesjanser. Han har erfaring fra MiniTransat og Class 40.

Charlie Dalin mistet ledelsen etter og fått skade på foilkassen. Dalin fikk en omfattende reparasjonsjobb, men har likevel vært en av de raskeste båtene denne uken. Yannicke Bestavnen har seilt raskest denne uken og er nå en klar kandidat til å vinne regattaen. Han seiler en fire år gammel båt med originale foiler.

Thomas Ruyant er en av de tre i tet. Han hadde ledelsen en kort stund denne uken, men tapte den etter at båten ble fylt med vann. Det viste seg heldigvis ikke å være så alvorlig. Problemet var en dekksluke som hadde åpnet seg.

Klynge på fem

Bak ledertrioen ligger Jean Le Cam, Boris Herrmann, Damien Seguin,

Louis Burton og Benjamin Dutreux. Tidligere uken lå disse båtene i visuell avstand mellom hverandre. Av disse er de Boris Herrmann og Louis Burton som har de raskeste båtene med foiler, men Burton trenger å fikse problemer med riggen. Planen er å finne ly av øya Macquarie for å klatre i masta.

Vinnere og tapere

Yannicke Bestavnen fikk tilkjent 10 timer og 15 minutter for å være stand by da Kevin Escoffier forsvant i sin redningsflåte samme dag som han tok ledelsen. Jeremie Beyou har seilt nest raskest, og har seilt seg opp fra en sisteplass til en 21. plass. Han har gode sjanser for videre avansement.

Sebastien Destremau er ukas taper, og etter å fått problemer med autopilotene, bare seil 47 nm siste døgn. Han ligger sist i feltet.

POSISJON: Feltet er spredt over 4700 nm, 9 tidssoner. 10 er alt i Stillehavet.