Verbraak dropper Birken i år

Wouter Verbraak dropper Birken i år til fordel for Barcelona World Race etter at Alex Thomson nå prioriterer å følge opp sønnens hjerteproblemer.

Publisert

Alex Thomson tok idag den tunge beslutningen om å avstå fra Barcelona World Race. Den nyfødte sønnen Oscar er født med en hjertefeil og må trolig gjennom en operasjon, og da var det naturlig at Alex valgte familien fremfor å tilbringe de neste tre månedene til sjøs.

Debut som shorthandedseiler

Dermed får Wouter Verbraak sin ilddåp som shorthandedseiler i den mest krevende av alle tomannsseilaser, Barcelona World Race, som i år arrangeres for andre gang. Sammen med Andy Meiklejohn som han har seilt sammen med tidligere på den russiske båten «Kosatka» i Volvo Ocean Race, skal han nå forsøke å seile seg opp gjennom feltet der de nå ligger på 11. plass, nesten 700 nautiske mil bak teten.

«Hugo Boss» har vært i leveringsmodus de siste dagene i påvente av nærmere beskjed fra Alex som hadde planlagt å erstatte Wouter på Kapp Verde, men nå er gutta i full fart, med 18-21 knops fart i ca. 20 knops passatvind. Båten har ikke hatt optimale forhold til nå. «Hugo Boss» som er tegnet av Juan Kouyoumdjian er laget for forholdene i Sørihavet. Det skal bli spennende å se hvor langt båten kan seile sesg opp i feltet, men det er ikke håpløst å få en god plassering.

Gode muligheter for innhentning

Vi kan bare minne om Vendée Globe vinneren Michel Desjoyeaux som måtte snu etter start og startet seilasen tre dager etter konkurrentene. Likevel greide han å seile seg opp i teten allerede midtveis mellom Kapp Horn og Cape Leuwin og som han siden holdt til mål. Det gir Wouter og Andy gode forhåpninger fremover, og nå som Wouter er blitt bedre kjent med båten og de to har funnet rytmen i samarbeidet ombord, er det grunn til å tro at det bare kan gå en vei, og den er fremover, for laget.

Stolt kone

For Wouters familie som nå er etablert i nytt hus på Bygdøy, ble deltakelsen som julekvelden på kjerringa. Men fru Kristine er vant til at mannen er borte for å seile og at seilere ikke kan planlegge tiden på minuttet, og hun tar derfor situasjonen med stor ro. - Jeg er veldig glad på Wouters vegne, og jeg er stolt av ham når han nå får denne muligheten, sier hun til Seilas.

Må stå over Birken

Barcelona World Race betyr at familiens planlagte skiferie må utsettes og for Wouter som også er en ivrig langrennsløper, betyr det at han må stå over Birkebeinerrennet i år. Det ergrer ham litt, men det er ingen ting som er bedre for seilerkarrieren enn den muligheten han nå har fått. Trolig vil vi høre mer fra Wouter i IMOCA 60 klassen også etter Barcelona World Race.

Powered by Labrador CMS