ISAF Rolex World Sailor of the Year Awards

Verdens beste seilere 2015

ISAF har sammen med Rolex gitt pris til seilere som har markert seg i 2015. Her er vinnerne.

Publisert Sist oppdatert
MOTH: Peter Burlig vant VM i Moth januar 2015.

Peter Burling og Blair Tuke har vært viktige seilere på Emirates Team New Zealand. Laget leder Louis Vuittin America’s Cup World Series etter tre runder.

Parallelt med sentrale roller i Team New Zealand satser også Peter Burling og Blair Tuke sammen videre i 49er-klassen. Gutta kunne i går kveld ikke motta prisen fordi de forbereder seg mot VM i Buenos Aires.

– Det er en stor ære for oss å vinne denne prisen. Vi trengte ikke å seile for å vinne, men det er herlig at noen ser hvor mye krefter vi legger inn i vårt arbeid. Vi er veldig stolte. Alle de nominerte har gjort store greier dette året. Vi har hatt suksess i ulike klasser. Nå ser vi fremover mot OL og om å få pokalen bak til New Zealand, sier Blair Tuke fra Buenos Aires.

Burling blir beskrivet som en roling og smart seiler som det er vanskelig å få tak på av sine konkurrenter i America's Cup. Se video. 

Opp og nedturer

Engelske Sarah Ayton vant OL-gull i Athen og i Beijing, begge i Yngling. I år har den hun deltatt i Extreme Sailing Series som eneste jente.

Ayton har vært gjennom opp og nedturer. Mot OL i London 2012 valgte hun heller å støtte mannen i RS:X-klassen og satse på familien. Men under mesterskapet fant mannen en annen seilerjente, og familieidyllen røk. 

– Det betyr mye for meg å få ISAF Rolex prisen. Jeg er stolt og glad. Jeg håper jeg kan fortsette med å inspirere kvinner, barn og individer til å like sporten jeg elsker så høyt, uttrykker Ayton.

 

De nominerte seilerne var:

 

Menn

Peter Burling & Blair Tuke (NZL)

Loick Peyron (FRA)

Giles Scott (GBR)

Ian Walker (GBR)

Ian Williams (GBR)

 

Kvinner

Sarah Ayton (GBR)

Sam Davies (GBR)

Elena Kalinina (RUS)

Lotte Meldgaard Pedersen (DEN)

Charline Picon (FRA)

 

BEST: Peter Burlig er født i 1991 og er ung i America\'s Cup sammenheng. Så langt har han seilt best.
PRIS: Sarah Ayton (GBR) har to OL-gull fra Yngling, og har fått innpass som eneste kvinne i Extreme series.