Veteranen Olsson blir med Ericsson rundt jorden

Det skandinaviske Ericsson laget  i Volvo Ocean Race har fått med seg en av de mest erfarne og suksessfulle jorden rundt seilerne da de sikret seg Magnus «Mange» Olsson til laget.

Publisert

Ericsson Racing Team har fått Magnus "Mange" Olsson til å ta skrittet fra å være engasjert på landsiden til å bli med på selve seilasen jorden rundt. Det er ikke hvem som helst laget her har fått med seg. «Mange» har hele fem jorden rundt regattaer fra før, den første allerede i 1985. Da hadde han tidligere vært med i Pelle Pettersons America+s Cup lag. Hans beste plasseringer i jorden rundt regattaen er 1. plass sammen med Paul Cayard på EF i 1997- 98 og 2. plass på «Assa Abloy» i 2001- 02. I 2005-06 var han teknisk sjef for Ericsson teamet, men seilte aldri i regattaen. Olsson er nå 59 år, men har entusiasme som en unggutt og er kjent for å være en sterk motivator med evne til å holde humøret i laget. Skipper Anders Lewander sier,  - Vi har mye ungdommelig entusiasme, driv og styrke i laget fra før. Nå får vi erfaring og kunnskap.

- Jeg ser ikke på alderen som et problem, sier Mange, som er i god form og føler han har mye å bidra med. Han har arbeidet med det skandinaviske laget til Ericsson siden i midten av 2006 da mobiltelefonselskapet annonserte at de ville satse igjen i Volvo Ocean Race.  Han har primært assistert skipper Anders Lewander med å rekruttere og trene seilerne. Det er for eksempel ingen hemmelighet at han gjerne ville ha med Eivind Melleby på laget.

- Tanken med å få Mange ombord har vokst gradvis, sier Lewander. - Han har seilt med oss hver dag og hans bidrag har vært uvurderlige, sier han. Magnus nølte da han ble spurt, men som han sier, bare et øyeblikk.

- Jeg kan ikke tenke meg noe morsommere enn dette. Hadde jeg ikke trodd jeg var i stand til dette hadde jeg takket nei, sier han. Det er nå fem måneder igjen til start og foruten skipper Lewander og det nyrekrutterte medlemmegt av teamet, består dette av Thomas Johanson fra Finland, Jens Dolmer og Stefan Myrälf fra Denmark, den norske navigatøren Aksel Magdahl og svenskene Martin Krite, Martin Strömberg og Anders Dahlsjö.

Powered by Labrador CMS