–Viktigst å ha det moro

Færder'n er den eneste regattaen vi deltar i, bortsett fra onsdagsregattaene i Drammen, sier Endre Svendsen, vinner av First Class 8 -klassen for andre året på rad.

Publisert

– Det er gøy å vinne, men ikke så viktig som det å ha det moro, sier Endre Svendsen, vinner av First Class 8-klassen i Færder'n.

De fleste av mannskapet på fire har seilt sammen i nærmere ti år, men har fortsatt ikke noen klar arbeidsdeling slik man finner om bord i større båter.

Svendsen har tidligere seilt 40, 7 med fast plass på fordekket. Det var helt ok, men litt kjedelig å gjøre det samme i lengden.

– I First Class-en bytter vi på oppgavene ettersom vi føler for det.

Lykkes med halvparten av valgene

– At vi har vunnet to ganger skyldes vel at vi lykkes med omtrent 50 prosent av valgene vi tar, påstår First Class-vinneren, som er mer ivrig innen brettseiling enn kjølbåtseiling.

– I fjor vant vi Færder'n fordi vi valgte å gå på vestsiden av Håøya, mens hovedfeltet gikk på østsiden og ble liggende og drive bakover i strømmen. Vi tok dermed igjen båter som startet over en time før oss og vant klassen overlegent.

I år valgte First Class-seilerne fra Hyggen i Røyken den korteste veien hele tiden, samtidig som de holdt følge med båtene foran og observerte deres fart og kurs. Det var kun snakk om minutter bakover til andreplassen i klassen.

Fant gammel spinnaker

First Class 8 er en liten klasse, men ved sammenlikning av resultatermed andre båter med samme LYS-tall (1,16), kommer "My First" ofte blant de ti beste.

Selv med en gammel  tykk spinnaker, som ble funnet på et loft.

– Det passet oss fint, da slapp vi å bruke penger på å kjøpe ny spinnaker, smiler røykebøringen, som representerer Drammen SF.

Svendsen trives godt med en liten båt på kun 26 fot, som er rimelig i drift og hvor alt kan styres med håndkraft.

Han vil ikke bruke mye penger på utstyr ettersom familien ikke deler interessen for «My First».