STARBÅT: Nummer én i verden, Eivind Melleby.
STARBÅT: Nummer én i verden, Eivind Melleby.

Topper rankingen

Etter 3. plassen i Bacardi Cup har Eivind Melleby og Josh Revkin tatt førsteplassen på Starseilernes ranking.

Publisert Sist oppdatert
Evind Melleby/Josh Revkin, nummer en i verden
Evind Melleby/Josh Revkin, nummer en i verden

Det norsk amerikanske paret har vært det mest stabile i toppen i den fryktinngydende Starbåtklassen de siste to årene. Med gull og sølv i de to siste verdensmesterskapene, 4. plass i finalen i Star Sailors League i 2018 og 3. plass i klassikeren Bacardi Cup som ble avsluttet sist helg i Miami, er Eivind Melleby og Josh Revkin nå ubetsridte enere i klassen som teller de aller beste kjølbåtseilerne på bane fra hele verden.

Høyt nivå

Starklassen har holdt nivået også etter at den ble tatt ut av det olympiske programmet, og Stars Sailors League som er det nærmreste en kan tenke seg en seilsportens mesterliga har mer oppmerksomhet enn noensinne med stor pågang fra de beste Finnjolle og Laserseilerne som vil prøve seg i kjølbåt.

Nær OL medalje

Eivind Melleby og Petter Mørland Pedersen var en hårsbredd fra medalje i London 2012 og Melleby har senere seilt med andre mannskaper, de to siste årene med amerikaneren Josh Revkin.

Få norske tradisjoner

Det er langt mellom de norske høydepunktene i Starklassen der våre svenske naboer har en ganske annen tradisjon med å hevde seg. Peder Lunde jr og Per Olav Wiken tok sølv i OL 1968 og brødrene Bjørn og Odd Roar Lofterød har en bronsemedalje å vise til fra EM i 1972.