WASZP GAMES: Syv norske seilere skal få vasket seg under Waszp Games i Perth i Australia.

Waszp-seilere på den andre siden av jorden

Mens vi forbereder oss til skitur i helgen, forbereder syv norske seilere seg på å seile australsk mesterskap og deretter Waszp Games.

Publisert Sist oppdatert

Hele syv norske seilere har tatt turen helt til Australia for å korte ned ventetiden til kommende sesong her i Norge. Fredag 18. januar begynner det australske mesterskapet i Waszp, og 22. januar innledes Waszp International Games 2019 i Perth i Australia. 

De syv norske seilerne på reisefot er: 

  • Nicolai Jacobsen, KNS
  • Henrik Håland, KNS
  • Rolf Flem, KNS
  • Erik Karlsen, Ran
  • Alexander Dahl Høgheim, Ran, 
  • Caroline Rognlien, KNS
  • Sivert With, KNS 

Ni nye båter

I Australia skal de seile syv av de ni nyeste båtene som Foiling Norway har kjøpt. For i stedet for å få dem levert direkte til Norge, blir de utlevert i Perth, for deretter å bli fraktet til Norge. Denne ordningen har gjort det mulig for de syv seilerne å få en eksotisk opplevelse på den andre siden av jorden. De to siste båtene av de ni, skal to svenske seilere seile.

Når båtene senere kommer til Norge, vil de bli fordelt på de lykkelig foretrukne som skal få ta del Foiling Norways pool av båter, som nå teller over 30 Waszper.

Mestring og moro

Waszp Games er et stort arrangement som byr på en rekke øvelser, treningscamp og mye sosial moro.

Det er et arrangement der det legges like mye vekt på mestring og personlig fremgang, som sammenlignende resultater seilerne imellom – selv om også det er en del av det hele. Nicolai Jacobsen er regjerende europamester i klassen, og han er nok sikkert spent på hvordan han ligger an i forhold til seilerne «down under».

28. januar er lekene over og det er tid for å pakke båter og sette kurs for vinterkulden i Norge igjen.

Sivert With var ute og trente før det australske mesterskapet og hadde med seg kamera om bord: