ORCi NM

WOLFPACK med skipper Thomas Nilsson leder ORCi NM

WOLFPACK med skipper Thomas Nilsson leder ORCi NM

Publisert Sist oppdatert

MANGELFULL REGISTRERING. På skippermøtet idag morges måtte regattasjef Sandra Hjertås be over halvparten av de påmeldte skipperne om å registrere seg hos regattakontoret. Uten registrering vil man ikke få lov til å delta i mesterskapet og så langt var det mange som måtte opp til regattakontoret.  Startsjefen Bjørn Erikstad ville også påminne skipperne om at det ikke var tillatt å gå mellom startbåten og merket like ved, da det i fjorårets event oppstod et par mindre morsomme episoder for startbåten.

Med dette friskt i minne var samtlige klare for nok en morsom dag på vannet.

Dagens første regatta startet i østlig vind i mellom 5 og 6 m/s. Det var overskyet, kaldt, men lite sjø. VENTELO NORSTEAM var raske, de kom først både ved runding og over målstreken. Men de var dessverre ikke raske nok. Etter race 1 ledet WOLFPACK etterfulgt av GERTRUD, XANTHIPPE, SAILLOGIC og TEAM GRANSEIL.

VINDSKIFT. I dagens 2.race klarte Thomas Nilsson å styre WOLFPACK rett på le-startmerke. De tok sin ett-tørns straff og fortsatte målrettet videre. Ved siste runding av toppmerke begynte det forutsatte vindskiftet. Vinden snudde og de som lå bakerst måtte bytte fra spinnaker til fokk. For race 2 var topp 5 resultatet slik: AL CAPONE, EXTASE, FELICIA IV, ILLE MORO og XTREME.

FOR IVRIGE SEILERE? Før race 3 kunden startes, ble banen endret da vinden var dreid fra øst til sør-øst. Om det var sult, kulde eller regelrett seil-iver som gjorde at deltakerne ble høylydte og aggressive er uvisst. Sannsynligvis var startlinjen for kort og det ble veldig hektisk ved start. Det endte i en generell tilbakekalling. For andre forsøk ble startlinjen utvidet noe og starten forløp for det meste uten problemer. Men noen var fremdeles for tidlig ute. Fire båter lå over linjen nesten ett helt minutt før start. For SAILLOGIC, KAROLINE, ILLE MORO og ROCK ALL resulterte dette i en OCS for dagens siste seilas.

EN KORT SISTE SEILAS. Det tredje seilaset gikk over en øyensynlig kortere bane enn de to foregående seilasene. Det ble tett ved runding både av topp- og bunnmerke. I det siste seilaset kom XEFFECT på første, tett etterfulgt av WOLFPACK, XANTHIPPE, NORSTEAM og FIRST TRACKS.

Sammenlagt leder nå derfor Thomas Nilsson og mannskap i WOLFPACK. På andreplass finner vi Jan Henrik Bryde med XANTHIPPE og Lena Having i GERTRUD.

Se noen fler bilder lenger ned i artikkelen.