NORLYS–NORC rankingen 2008

Holl¾nderseilasen

X-41OD blir en del av NORLYS–NORC-rankingen

Thomas Føyen og Espen Claeson har lagt sin første sesong i X-41 One Design bak seg. De er svært fornøyd med sesongen, men ser veldig frem til neste års sesong med flere båter på linjen. Samtidig blir alle X-41ene også en del av NORC’ ranking.

Publisert Sist oppdatert

– Vi gleder oss veldig til neste sesong. I år har vi vært alene, men neste år blir det ti X-41 One Design i Norge , sier Thomas Føyen til SEILmagasinet.

Neste år får XPO Group sine X-41 One Design og det er lagt opp til egne regattaer og treninger blant disse. Alle båtene blir liggende i Oslo-området, så alle forhold ligger til rette for å ha jevnt mange båter på startlinjen.

– Det blir trening hver mandag før og etter sommeren. Noen av disse regattaene vil inngå i vår egen ranking, men vi vil også være en del av neste års NORC-ranking. I alle NORC-seilasene vil vi delta som en del av disse, samtidig som vi som entype vil ha egen premiering. Det blir en vinn vinn-situasjon, fortsetter Føyen.

Den endelige terminlisten for NORC er ikke endelig satt og planene for X-41 One Design vil bli fastsatt på årsmøte i januar, men Føyen sikker på at det er dette klubben vil.

– Det blir veldig artig å få like båter å seile mot neste sesong. I tillegg er det et uoffisielt VM i klassen neste år. Det går i København og jeg regner med at det stiller 30–40 båter der.

– Sesongen i år har vært litt preget av at vi er nye i båten. Vi er fornøyd med hvordan båten fungerer, det er en utrolig artig båt å seile. Det var ikke kjedelig i år, men neste år blir enda bedre, avslutter Føyen.

– Dette er helt i tråd med NORC' ønske om å forene respitt- og entype-seiling gjennom felles arrangementer. X-41 klassen vil starte sammen med de andre båtene i den store ORC International klassen, men vil i tillegg ha en egen separat resultatliste og premiering, forteller leder i NORC og en av initiativtagerne til den felles rankingen, Thomas Nilsson til SEILmagasinet.

– Det vil kanskje også være naturlig at det kåres en X-41 Over All Ranking vinner etter endt sesong, men dette er det så klart opp til klasseklubben å avgjøre, fortsetter Nilsson.

– Det legges også opp til en egen Farr 40-klasse som skal inngå i en Farr 40 Nordic Circuit, under en av våre rankinger, så entype klassene innen stor båt vil bli godt representert i vår ranking neste år, avslutter Nilsson.