The Ocean Race

11th Hour Racing tok 3. plass

«11th Hour Racing Team» 3 og «Biotherm» 4 i Itajaí

Charlie Enright skuffet over plasseringen, men imponert over seilernes prestasjoner.

Publisert Sist oppdatert

Han refererte til et tredjeplassresultat i etappe 3 for «11th Hour Racing Team» etter å ha, kjempet mot skader på båten helt fra første stund etter starten i Cape Town og hele veien frem til mål i Itajaí.

På et tidspunkt da teamet nærmet seg de sørlige breddegradene foran scoringsporten med skade på begge rorene (lagene har ett i reserve) var det ikke klart at de ville være i stand til å fortsette i det hele tatt, eller hvor lenge.

Men Enright og mannskapet fant reparasjonsløsninger og klarte målet i Itajaí før daggry onsdag morgen. Etter en tøff etappe virket mannskapet svært fornøyd med å nå land.

- Det er definitivt en følelse av positivitet, mer enn jeg kunne ha forestilt meg, sa Charlie Enright. - Denne etappen var slitsom. Det var den ultimate testen. Det gikk ikke slik vi ønsket at det skulle gå. Men det samme gjelder vel for alle. Det var ekstremt utfordrende. En test både for folkene og båten. Innsatsen til vår gruppe var helt enestående. Jeg er bare veldig stolt av laget vårt.

Mindre enn tre timer senere, med morgensolen som slo ned, var det «Biotherms» tur til å slki over målstreken til fjerdeplassen. I likhet med sine kolleger på «11th Hour Racing Team», var det tydelig fra smilene om bord, at teamet var stolte over sin prestasjon over å fullføre den lengste etappen i The Ocean Race og reise seg for å møte hver utfordring.

- For det meste er jeg veldig, veldig glad, sa skipper Paul Meilhat. - Vi klarte å få en veldig ny båt i mål, og vi måtte håndtere mange problemer for å komme hit. Jeg er selvfølgelig også en konkurrent, så jeg kan ikke si at jeg er veldig fornøyd med fjerdeplassen. Men jeg vet hva vi gikk gjennom for å komme hit, og totalt sett er det veldig positivt.

Begge båtene fikk betydelige skader på etappen fra Cape Town, storseilet og rorene på «11th Hour Racing Team», og den ene foilen og skroglekkasje på «Biotherm».

Og så er racet for å være klar til etappe fire nå i gang. Før hver av båtene hadde fortøyd, klatret landmannskap og teknikere ombord i båtene for å se hvilket utfordringer som venter.

Båtene skal være klare i forkant av Pro-Am-løpene i Itajaí om to uker.

På den samlede poengtabellen overtar «Team Malizia» andreplassen fra «11th Hour Racing Team», men med bare ett poengs forsprang. Men mer enn halvparten av poengene er fortsatt «up for grabs» på de gjenværende etappene frem til avslutningen i Genova i juni.

Etappe 3 resultater

1. Team Malizia — 5 poeng

2. Team Holcim-PRB — 4 poeng

3. 11th Hour Racing Team — 3 poeng

4. Biotherm — 2 poeng

5. GUYOT-environnement - Team Europe - fullførte ikke - 0 poeng

Race Leaderboard (etter etappe 3)

1. Team Holcim-PRB — 19 poeng

2. Team Malizia — 14 poeng

3. 11th Hour Racing Team — 13 poeng

4. Biotherm — 10 poeng

5. GUYOT- environnement- Team Europe — 2 poeng