STRAT: «Tur bo» hadde en defensive start ut fra Hankø.

Vant Raymarine 2star med en turseiler

First 34.7 «Lethe» ledet fra star til mål i den lille klassen, men det var Hallberg-Rassy 342 «Tur bo» som vant.

Publisert

– Det var tre ting som gjorde at vi lykkes. Vi traff bra på strategien. Vinden var meldt å dreie mot sør, og da var det en fordel å gå ut et sted mellom Svenner og Tvistein med strømmen på le baug, forteller Tom Clement Ludvigsen fra Arendal. Tom seiler med sønnen Kjell-Clement og seilte 2Star for første gang i 2004. Siden den gang har de deltatt ca ti ganger i shorthanded-regattaen.

Utfordrende forhold

I den minste klassen startet det 10 båter, men bare seks fullførte. I den store var det tre av fem båter som kom i mål. Christer Lie, som var førtse båt over mål beskriver forholdene som utfordrene, og mener de var tøffere enn Færderseilasen. Vinden var på det meste over 15 m/. Sammen med stor sjø og medstrøm, toppet med kraftig regn gjorde kryssen fra Hankø til Risør tøff.

TURSEILER: «Tur bo» er en Hallber-Rassy 342 med gode seil.

– Vi tjente på hard jobbing ved roret, og fikk to lange etapper på skarp slør med fokk. Forholdene passet godt for vår tunge og solide båt. Det er gøy at mer tradisjonelle båter kan hevde seg i havseilas, forteller vinneren. «Tur bo» brukte 26:06:52 på den 160 nm lange banen, og var andre båt i mål, 42 minutter bak «Lethe». På korrigert tid vant «Tur bo» med 18 minutter foran «Lethe». X-332 «Tjangs» fra Kristiansand tok bronse. Det ble dermed to båter fra Sørlandet blant de tre beste.

Rask seilas

Det ble JPK1080 «Mika» med Harald Walder som vant den store klassen og passerte målstreken eter 22:32:21. Båten holdt en snittfart på 6,8 knop, og var i mål bare ni minutter bak Arcona 430 «Feelgood» som var den største båten i regattaen. På korrigert tid vant «Mika» med 34 ninutter over Dehler 39 «Bagheera» som tok sølvet.

«Mika» ble også beste båt overall, hele 54 minutter foran «Tur bo», men så startet de stre båtene to timer etter de små som hadde lett vind og lav fart i starten av regattaen.