Robin Knox- Johnston feiret i London

40 år siden første non stop soloseilas rundt jorden

40 år siden første non stop soloseilas rundt jorden

I dag er det 40 år siden Sir Robin Knox-Johnstone fullførte verdens første non stop soloseilas rundt jorden. Det er blitt feiret i London.

22. april 1969 fullførte Robin Knox-Johnston regattaen Sunday Times Golden Globe. Det var verdens første non stop soloregatta rundt jorden, og Knox-Johnston var ikke bare den første, han var også den eneste som fullførte den historiske regattaen.

For bragden ble han adlet, men Robin Knox-Johnston forbløffet en hel seiler-verden da han som 68-åring for noen år siden fullførte soloregattaen Velux 5 Ocean i en Open 60 – også den regattaen gikk rundt hele jorden.

FEIRET I DAG. 40 års jubileet ble markert i London i dag, der SUHAILI, båten han fullførte verdens første non stop solo-jordomseiling i på 312 døgn var blitt bragt til Tower Bridge. Der ble han også møtt og hedret av 8 av i alt 18 britiske seilere som har seilt jorden rundt alene.

Knox-Johnston er i dag leder av Clipper Venture Clp, som står bak regattaene Clipper Round the World Yacht Race og Velux 5 Ocean.