Ingen grunn til å henge med hodet, sier treneren

Opp og ned for norske seilere i EM for 49er og 49erFX

Publisert Sist oppdatert

De antatt beste norske seilerne i EM for 49er og 49erFX, Helene Næss og Marie Rønningen fikk ingen heldig start på årets EM, et mesterskap der de har vartet opp med medaljer de siste årene. Allerede i begynnelsen av regattaen pådro Marie seg en ankelskade. Det gikk utover den videre seilingen og da jentene heller ikke nådde gullfinalen sa treneren Thomas Guttormsen stopp. Ingen grunn til å risikere helsa før VM i Canada senere i sesongen.

Må se fremover

- Vi har funnet ut at det er til det bedre å se fremover mot verdensmesterskapet om to måneder, og treningen som fører frem til det. Det har vært en vanskelig avgjørelse for oss, men noen ganger må du ta valgene for å bli bedre! Lykke til for alle som fortsatt konkurrerer!! Vi kommer til å heie fra siden, og kommer sterkere tilbake, skriver Helene og Marie på sin facebookside.

Stabile ungjenter

Pia Dahl Andersen og Nora Edland, EM 2022

Bedre gikk det for ungjentene Pia Dahl Andersen og Nora Edland som kom til sin fjerde gullfinale på rad og som fikk flere topplasseringer. I følge Thomas Guttormsen ligger jentene godt an til å nå målet de har satt seg for 2023; å nå medaljefinalenivå. I flere av seilasene under EM var jentene, som trives godt i mye vind, oppe og luktet på tetplasseringer. Nå skal jentene og guttelaget med Mathias Berthet og Jeppe Nielsen forberede seg til junior VM som går på italienske Comosjøen i august, der de begge bør ha medaljesjanser.

Uheldige gutter

Matthias Berthet og Jeppe Nilsen som har hatt stor fremgang i 49er i år og som hadde forberedt seg godt til mesterskapet, måtte kaste inn håndkledet før start da Jeppe som fremdeles sliter med ettervirkningen av Covid19 ikke var i form og måtte trekke seg fra regattaen. Mathias seilte i noen seilaser med danske Nikolaj Hoffman Buhl uten at dette laget heller fikk fullføre mesterskapet. Frustrerende er vel den beste beskrivelse av regattaen for nordmennenes del.

Resultatliste