49er og 49erFX EM 2023

Sterk norsk laginnsats

Med vinden kom også mer "normale" resultater, og Helene Næss og Marie Rønningen klatret til bronseplass.

Publisert Sist oppdatert

Arrangørene av EM 49er og 49erFX klarte å få inn fire seilaser på mesterskapets andre  dag og ble dermed ajour med programmet etter at man den første dagen bare fikk gjennomført to seilaser. 

To gode norske lag

For de norske lagene ble en sterk dag resultatmessig. Helene Næss og Marie Rønningen har nå seilt på seg den nødvendige selvtilliten som er så viktig i en regatta, og med plasseringene 2, 5, 4 og 7 ligger de på bronseplass. Også Pia Dahl Andersen og Nora Edland kunne notere seg for en fin dag og med  5, 3, 21 og 9 ligger de på 23. plass sammenlagt, men med kun 14 poeng opp til 10. plass. Med mange seilaser igjen å seile er det store muligheter for begge de norske lagene.

Imponerede italienere

Italienske Jana Germani og Giorgia Bertuzzi fortsetter å imponere og leder klart foran det spanske laget med Tamara Echegoyen og Paula Barcelo som ligger ett poeng foran Tønsberg-jentene. OL mesterne Martine Grael og Kahena Kunze ligger på 4. plass, fire poeng bak de norske. Tidligere Europamester Odile van Aanhols og Annette Duetz er 6 og regjerende verdensmester Vilma Brobeck og Rebecca Netzler SWE 7 med en 1. og  to 2. plasser.

Resultater

Matias Berthet og Clement Pequin leverer også bra, med 9. og 12 plass og full fart mot gullfinale.

Resultater