5.5 meterne skimtes gjennom kongemonumentet i Hankøsundet

Bahamas i tet etter to seilaser

Lett vind preget 5.5 meternes første VM seilas på Hankø. Seilasene lørdag avlyst på grunn av mye vind.

Publisert Sist oppdatert

VM for 5.5 meterne åpnet i perfekt sommervær, men lite vind tvang arrangøren til å usette den første seilasen. I den andre seilasen økte det på noe, men stadige vindskift gjorde seilingen utfordrende.

Video produsert av Robert Deaves for 5.5 m klassen.

Det var særlig knyttet spenning til to forhold før dagens seilaser, om Kristian Nergaard var restituert etter koronasmitte som ødela mye av seilingen for ham under Gullpokalseilasene tidligere i uken, og hvorvidt den engelske «Jean Genie» som var overlegen da det blåste også ville holde farta i lettere vind. Nergaard strevde litt i den første seilasen der han og mannskapet Johan Barne og Trond Solli Sæther havnet nede på 6. plass, men i den andre tok «Artemis» en frekk babords start, gikk foran alle, og tok til slutt 2. plassen i mål. Jo, laget er med i kampen.

Den britiske Gullpokalvinneren med Laser eksperten Elliot Hanson til rors hadde derimot en tung dag på banen. 14. plass i den første seilasen ble fulgt opp av 6. plass da vinden tok seg opp. Sammenlagt 10. plass, 17 poeng bak ledende «New Moon II» kan bli tøft å ta igjen, men det er spådd frisk vind i dagene fremover og da er det håp om nye gevinster for britene.

«New Moon II»

«New Moon II» vant begge seilaser og hadde for anledningen den erfrarne Anthony Nossiter fremst i båten. Han debuterte i 5.5 meter, men holder verdensklasse i Finnjolle, Etchell og andre klasser.

Topp fem etter to seilaser:

1 New Moon II (BAH 24, Mark Holowesko, Christoph Burger, Peter Vlasov) 2

2 Caracole (SUI 214, Bernard Haissly, Nicolas Berthoud, Daniel Stampfli) 6

3 Artemis (NOR 57, Kristian Nergaard, Johan Barne, Trond Solli Sæther) 8

4 Girls on Film (GBR 41, Louise Morton, Annie Lush, Hannah Diamond) 10

5 Ku-Ring-Gai 3 (AUS 66, John Bacon, Terry Wetton, James Mayjor) 10

Komplette resultater etter to seilaser

Det deltar 23 båter fra 10 nasjoner.SSS