5.5 meterne skimtes gjennom kongemonumentet i Hankøsundet
5.5 meterne skimtes gjennom kongemonumentet i Hankøsundet

Bahamas i tet etter to seilaser

Lett vind preget 5.5 meternes første VM seilas på Hankø. Seilasene lørdag avlyst på grunn av mye vind.

Publisert Sist oppdatert

VM for 5.5 meterne åpnet i perfekt sommervær, men lite vind tvang arrangøren til å usette den første seilasen. I den andre seilasen økte det på noe, men stadige vindskift gjorde seilingen utfordrende.

Video produsert av Robert Deaves for 5.5 m klassen.

Det var særlig knyttet spenning til to forhold før dagens seilaser, om Kristian Nergaard var restituert etter koronasmitte som ødela mye av seilingen for ham under Gullpokalseilasene tidligere i uken, og hvorvidt den engelske «Jean Genie» som var overlegen da det blåste også ville holde farta i lettere vind. Nergaard strevde litt i den første seilasen der han og mannskapet Johan Barne og Trond Solli Sæther havnet nede på 6. plass, men i den andre tok «Artemis» en frekk babords start, gikk foran alle, og tok til slutt 2. plassen i mål. Jo, laget er med i kampen.

Den britiske Gullpokalvinneren med Laser eksperten Elliot Hanson til rors hadde derimot en tung dag på banen. 14. plass i den første seilasen ble fulgt opp av 6. plass da vinden tok seg opp. Sammenlagt 10. plass, 17 poeng bak ledende «New Moon II» kan bli tøft å ta igjen, men det er spådd frisk vind i dagene fremover og da er det håp om nye gevinster for britene.

«New Moon II»
«New Moon II»

«New Moon II» vant begge seilaser og hadde for anledningen den erfrarne Anthony Nossiter fremst i båten. Han debuterte i 5.5 meter, men holder verdensklasse i Finnjolle, Etchell og andre klasser.

Topp fem etter to seilaser:

1 New Moon II (BAH 24, Mark Holowesko, Christoph Burger, Peter Vlasov) 2

2 Caracole (SUI 214, Bernard Haissly, Nicolas Berthoud, Daniel Stampfli) 6

3 Artemis (NOR 57, Kristian Nergaard, Johan Barne, Trond Solli Sæther) 8

4 Girls on Film (GBR 41, Louise Morton, Annie Lush, Hannah Diamond) 10

5 Ku-Ring-Gai 3 (AUS 66, John Bacon, Terry Wetton, James Mayjor) 10

Komplette resultater etter to seilaser

Det deltar 23 båter fra 10 nasjoner.SSS