ABC for Atlanterhavsseilere
Trine Amalie Sjøvold

ABC for Atlanterhavsseilere

Trine Amalie Sjøvold hadde aldri vært om bord i en seilbåt da hun la ut på langtur over Atlanteren sammen med sin samboer for to år siden. Nå har hun skrevet to bøker om langturseiling.

Publisert Sist oppdatert

-Du trenger ikke å ha seilt i mange år for å krysse Atlanteren i seilbåt! Det påstår Trine Amalie Sjøvold bestemt. Og hun er selv beviset for at det slett ikke krever annet enn vilje, interesse og litt mot. I 2004 seilte hun avgårde fra Oslofjorden med samboeren Ola Schjerven i en velbrukt Gambling, «Citrina». Før start hadde hun deltatt i noen seminarer i England som World Cruising Club arrangerer for ARC-seilerne. Det praktiske lærte hun av samboeren, som har vært ivrig seiler siden guttedagene. Nå vil hun gjerne at flere norske jenter legger ut på langtur.

    At man heller ikke trenger mange års fartstid på havet for å skrive nyttige bøker om langturseiling, har Trine Amalie bevist. Nå like før jul foreligger det nemlig to bøker av henne; «Det glade vanvidd» er beretningen om seilturen ned til Las Palmas, deltagelsen i ARC over Atlanteren og seilasen i Karibia og hjem igjen via Bermuda og Azorene året etter. Det er blitt en morsom bok på nesten 300 sider som alle som drømmer om å krysse Atlanteren sikkert vil ha glede av.  Boken er utgitt på Kolofon forlag.

    Den andre boken, «ABC for Atlanterhavsseilere», er en ren oppslagsbok med de mange tingene man bør vite og kunne om en havseilas skal bli vellykket. Ettersom stoffet presenteres alfabetisk, er det lett å slå opp og finne frem i boken.  Det er Flyt forlag som er utgiver her, og boken er i det lille, hendige formatet som gjør det lett å finne plass om bord.

    Begge bøkene kan bestilles her