Team New Zealand tester med to båter

Laget som skal forsvare America’s Cup i 2024 benytter to AC 40 på vannet for første gang. Nå har kvinner og unge fått en plass.

Publisert

America’s Cup lagene benytter 40-fots båter for å teste ut ny teknologi. Det italienske og det engelske laget har laget slike LEQ12-båter. 12 meter miniatyr av AC75-båtene, som er 75 fot.

Team New Zealand har også utviklet AC40, en entype-båt på 40 fot som laget nå har to stykker av. For å få være med i America’s Cup må også hvert utfordrerlag kjøpe en slik AC40 fra Team New Zealand. Disse kan lagene benytte som entypebåter under navnet AC40, eller som LEQ12 når de tester ut nye løsninger utenfor entypereglen.

Emirates Team New Zealand testing 2 AC40 sailing in Auckland, New Zealand

For unge og kvinner

AC40-båtene skal benyttes for å øke bredden i America’s Cup. Båten kan kjøpes av lag som ønsker en myk start på sin satsning. Det vil også bli arrangert egne regattaer for kvinner og for unge.

Interessen for slik seiling er enorm, ifølge arrangøren av America’s Cup. De seks lagene som seiler America’s Cup har prioritet. Det er plass til 12 lag, og lagt fra Canada, Nederland og Spania har kommet lang, men det er plass til tre til.