Inneholder kjøpslenke:

Poleringsmaskin på batteri

Skal du ha elektrisk verktøy i dag, så kjøp uten ledning. Det gjør jobben enklere.

Publisert Sist oppdatert

I år har jeg polert båten mens den ligger til brygga. Da er en strømledning en utfordring. Den kan lett havne i sjøen. Jeg har også fått ledningen surret rundt poleringsmaskinen, som endte med at strømkabelen røk. I dag er batteriene blitt bedre, hvorfor ikke en polerings-maskin uten strømledning. 

Prisgunstig nyhet

Seatronic og Maritim selger nå en poleringsmaskin som heter M-Protect. Fordelen med denne poleringsmaskinen er prisen og brukervennligheten. Prisen er bare 1349,-, og det er med lader og batteri. 

Maskinen har et oscillerende hode som gjør at du får et fint resultat, og mindre sprut enn med en maskin som roterer. Hodet har borrelåsfeste, og med maskinen følger det to ganske myke skumputer, greie for enkle jobber. En litt hardere pute koster en hundrings, og for litt mer kan du få en poleringspad i ull. Rondellen skal være på 15 cm. 

FORNØYD: Poleringsmaskinen fra M-Protect er ukjent, men så langt gjør den jobben til en hyggelig pris.
MASKINPARK: Den nye maskinen på batteri ved siden av en med ledning og en slipemaskin med batteri.
SLIPEMASKIN: Det er mulig å bruke en slipemaskin også, men det er ikke like effektivt.

Enkel og grei

Jeg har tidligere brukt to maskiner, en tung med diger roterende for store flater, og en oscillerende slipemaskin for mindre områder. Her får du to i én maskin. Den er langt mer effektiv enn min oscillerende slipemaskin fra Biltema, fordi du kan bruke to hender, og fordi bevegelsene er større. Den er ikke like effektiv som min store, tunge roterende maskin med kabel, men mye er hendigere i bruk. 

Du kan justere hastigheten på M-Protect i seks ulike hastigheter, fra 2000 til 4500 o/min. Når du skrur den på, starter den i midtre hastighet. 

Denne maskinen kan brukes til vannsliping, rubbing eller polering, med ulike produkter festet på forrelåsen.

Ikke helt perfekt

Jeg reagerte negativt på av og på-bryteren på maskinen, men etter å ha brukt den litt, ble dette en vanesak. 

Batteriet er på kun 2 Ah, mens til slipemaskinen fra Biltema har jeg både batteri på 2 Ah og 4 Ah. Energimengden er på 40 Wh. Batteriet varer ca en time, litt lengre på lette jobber. Det gjør at du egentlig trenger to batterier. Batteriladeren gir 65 watt, så den skal lade batteriet på under en time.

Seatronic har nå salg på poleringsmaskinen fra M-Protect

PAKKE: Med maskinen følger det en stoffbag, lader, batteri og to poleringspadder.
LITT DYRERE: Ryobi har en poleringsmaskin til 1700. Det er en god desl om du alt har batteri og lader.
MYE DYRERE: Makita koster en god del mer, men er også en kjent merkevare.

Alternativer

Poleringsmaskinen virker velbygget og har fungert bra så lenge vi har brukt den, men det er fra en ukjent produsent. Du kan ikke bruke laderen eller batteriet på andre verktøy. Ryobi er også prisgunstig. Deres poleringsmaskin koster 1700 kroner, men da uten lader og batteri. Om du skal ha mer verktøy på batteri vil jeg sjekke ut denne. Makita koster langt mer, og selger en tilsvarende maskin til 4300 kroner. Biltema har også en lignende poleringsmaskin, men den er en del av kjedens 10-voltserie og blir kanskje for svak. •

Affiliate

Denne saken er skrevet som innhold av Båtmagasinets redaksjon, helt uavhengig av kommersielle aktører. Redaksjonens oppdragsgiver er leserne, og vi følger Vær-Varsom-Plakaten og Redaktørplakaten. Kjøpslenker i artikkelen henviser til aktører som betaler en provisjon for eventuelle kjøp fra lesere av artikkelen, og som dermed finansierer vårt redaksjonelle arbeid, gjennom affiliate-lenker. 

.