Aksel Magdahl seiler The Ocean Race

Den norske navigatøren har fått plass på det polske «Whisper racing Team» og blir en del av et internasjonalt mannskap.

Publisert Sist oppdatert

The Ocean Race, tidligere Volvo Ocean Race starter om bare to uker. Der blir det to båttyper, IMOCA, som skal seile hele veien rundt jorda, og VO65, båter som seiler deler av ruta, uten å krysse store hav. Det blir nå seks slike båter med i regattaen, hvor «Whisper racing Team» blir en av de seks.

Internasjonalt mannskap

Skipper på «Whisper racing Team» blir Spanske Pablo Arrarte som nettopp seilte Sydney Hobart Race om bord på «Andoo Comanche» som krysset mållinjen i Hobart først. Polske Mateusz Gwóźdź på bare 17 år skal seile, og blir den yngste deltakeren i regattaen noensinne. To kvinner er også tatt ut på laget, nederlandske Arianne van de Loosdrecht og Liz Wardley fra Papua New Guinea.

Spent norsk seiler

Aksel Magdahl vil få rollen som navigatør på 65-foteren.

– Jeg er glad for at Polen deltar i regattaen, jeg har hatt et forhold til laget siden jeg seilte The Ocean race Europe i 2020 som jeg likte. Jeg kan ikke vente på å seile sammen med de sterke seilerne som jeg tidligere aldri har seilt sammen med før. Vi har knapt med tid før start, så vi bør ikke gjøre noen feil. Vi skal gjøre alt for å bli et sterkt lag alt fra første etappe, forteller Magdahl.

VO65-båtene skal seile første etappe, fra Alicante til Kapp Verde, samt de siste etappene, fra Aarhus til Genova.

Fakta om The Ocean Race

The Ocean Race seiles i IMOCA, en båttype utviklet for shorthandedseiling I Frankrike. Under The Ocean Race vil det være fire seilere om bord, pluss en mediemann. Det blir trangt på en båt utviklet for en, eller to. IMOCA-båtene har overbygget cockpit som gir langt bedre beskyttelse.

Det deltar fem lag, 11th Hour Racing Team fra USA med Charlie Enright som skipper, Guyot Environnement med franske Benjamin Dutreux og tyske Robert Stanjek som ledere, Tyske Team Malizia med Boris Hermann som skipper, Franske Biotherm Racing med Paul Meilhat som skipper og sveitsikse Holcim – PRB med Kevin Escoffier som skipper.

De fem IMOCA-båtene skal seile jorda rundt, 32 000 nautiske mil, fordelt på syv etapper. Starten går fra Alicante, Spania, 15. januar. Regattaen går over fem måneder. Det er 14 gang regattaen arrangeres, en regatta som tidligere het Whitbread Round the World Race og Volvo Ocean Race. Regattaen avsluttes i Genova, Italia i slutten av juni.

VO65, båttypen som ble brukt under de to forrige regattaene vil kun seile noen tre etapper, The Ocean Race VO65 Sprint Cup. Her deltar det seks båter.