VO70 «Trifork»

Aksel Magdahl på rekordjakt i Danmark

Nordmannen er navigatør på båten som vil sette ny rekord rundt Danmark.

Publisert Sist oppdatert

Danske Jens Dolmer er i spissen for Trifork Sailing Team og VO70 «Trifork» som er i standby modus fra i dag 29. oktober 2022 til 10. november 2022. Målet er å ta den to år gamle rekorden Bouwe Bekking satte rundt Danmark på 770 nautiske mil.

«Trifork» var opprinnelig «Ericsson 4,» tegnet av Juan Kouyoumdjian. Båten vant Volvo Ocean Race 2008-09, og mange anser «Ericsson 4» for å være den beste Volvo 70 som noen gang er bygget. Selv om «Trifork» nå er noen år gammel, er den fremdel4es konkurransedyktig i enhver kappseilas etter at skipper Jens Dolmer har modifisert båten til en turboladet offshore racer ved blant annet å gi den lengre baugspryd.

I 2020 var Bouwe Bekking skipper på VO65 «Childhood 1» som seilte en total distanse på 882 nautiske mil på 72 timer, 24 minutter og 21 sekunder. De hadde da kryss 59 % av tiden, noe som er langt fra optimale rekordforhold. Dermed burde «Trifork» ha gode muligheter til å slå gjeldende rekord.

På mannskapslisten står Jørn Larsen, DEN skipper Jens Dolmer, DEN navigatør Aksel Magdahl, NOR Pablo Arrarte, ESP Simbard Quiroga, ESP Peter van Niekerk, NED Juan Marcos, ESP Marie Thusgaard Olsen, DEN.