Alle gode ting er tre

– Hermann Tomasgaard og Mathias Mollatt er kjempeviktige for at jeg skal lykkes i OL. Vi har samarbeidet nært og skal også gjøre det frem til slaget står i Rio de Janeiro.

Publisert

OL-formatet passer Kristian godt

Med sin fysiske styrke, gode båtfart og nå også sin mentale sikkerhet, mener Kristian Ruth at OL-formatet passer ham bra. I motsetning til i verdenscup-regattaer og internasjonale mesterskap er det færre seilere – kun 46 seilere får delta i OL. Vanligvis er de godt over hundre.

– Med så få seilere blir det en litt annen type seiling. Feltet blir mer åpent og det passer meg bra. Jeg har god fart og seiler bedre når jeg kan utfolde meg litt; jeg trenger og bruker litt plass på seilingen min. Og når feltet er åpent, kan jeg også seile litt mer i forhold til feltet, om det er det jeg mener er viktig. For når feltet er veldig tett, blir du oftet bare tvunget til å følge feltet. Dessuten blir det bedre plass rundt båtene på lensen og lettere å komme seg fri. Og på lens seiler jeg veldig fort. Så rent seilteknisk passer OL meg veldig bra, smiler Kristian.

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

49,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

495,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

795,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER