Bli abonnent Nyhetsbrev Annonser hos oss

Alle gode ting er tre

– Hermann Tomasgaard og Mathias Mollatt er kjempeviktige for at jeg skal lykkes i OL. Vi har samarbeidet nært og skal også gjøre det frem til slaget står i Rio de Janeiro.

Publisert Sist oppdatert

OL-formatet passer Kristian godt

Med sin fysiske styrke, gode båtfart og nå også sin mentale sikkerhet, mener Kristian Ruth at OL-formatet passer ham bra. I motsetning til i verdenscup-regattaer og internasjonale mesterskap er det færre seilere – kun 46 seilere får delta i OL. Vanligvis er de godt over hundre.

– Med så få seilere blir det en litt annen type seiling. Feltet blir mer åpent og det passer meg bra. Jeg har god fart og seiler bedre når jeg kan utfolde meg litt; jeg trenger og bruker litt plass på seilingen min. Og når feltet er åpent, kan jeg også seile litt mer i forhold til feltet, om det er det jeg mener er viktig. For når feltet er veldig tett, blir du oftet bare tvunget til å følge feltet. Dessuten blir det bedre plass rundt båtene på lensen og lettere å komme seg fri. Og på lens seiler jeg veldig fort. Så rent seilteknisk passer OL meg veldig bra, smiler Kristian.

Målet i Rio de Janeiro er medalje. Det har Kristian uttalt høyt og tydelig siden han startet prosjektet sitt; «Road to Rio», og etter EM-sølv er ikke det noen urealistisk drøm.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 795 kroner per år

Bestill her