Monica Rodal

Fra Volvo Ocean Race til America's Cup

Seilerjenta fra Moss har fått en fot innenfor seilingens proffmiljø, og jobber nå tett mot det amerikanske America's Cup-prosjektet via sin jobb hos Helly Hansen.

Publisert Sist oppdatert
INTERNASJONAL: Rodal veksler mellom å jobbe for Volvo Ocean Race og America's Cup

31 år gamle Monica Rodal startet å seile Optimistjolle i Moss som 11-12 åring og gikk gradene via E-jolle til hun satset på seiling full tid etter avsluttet videregående skole. I to år, i 2008/09 var det full gass i 470 med OL i London som mål. Dit kom hun ikke, men landet en jobb hos Helly Hansen som skulle bli starten på en karriere innen sports management etter en Bachelor grad fra NIH. I den forbindelse fikk hun en traineejobb hos Volvo Ocean Race som føre til fast ansettelse, samtidig som hun deltok i Norges Seilforbunds NorSteam prosjekt.

Jobbet for Oracle Team USA

Fra Volvo Ocean Race gikk ferden direkte til America’s Cup der hun jobbet under Russell Coutts i 2015-17 før hun satte nesa hjemover og tilbake til Helly Hansen. Her fikk hun ansvar for Mapfre i VOR 2017/18 og for American Magic i AC 2021. Samtidig som hun er engasjert på høyt nivå internasjonalt innenfor sports management, håper Monica å få seilt J/70 til sommeren og føler seg privilegert som kan kombinere arbeid og hobby. I årets siste helgeutgave av Seilmagasinet på nett forteller hun Mikkel Thommessen om sin spennende karriere.

HH: American Magic bruker seiltøy fra Helly Hansen.