America's Cup i flerskrogsbåter

Etter at Alinghi nektet å forhandle med Golden Gate Yacht Club om en tradisjonell America´s Cup regatta i 2009 eller senere, men isteden har appellert dommerens avslag på gyldigheten av den spanske challenger of record, går det nå mot en match mellom sveitserne og Larry Ellisons BMW Oracle team i 90 fots flerskrogsbåter.

Publisert

BMW Oracles  sjefen Russell Coutts ha nå engasjert det franske designteamet Marc van Peteghem og Vincent Lauriot-Prevost, og Groupama skipper Franck Cammas for å få den beste eksperthjelp til å få frem en vinnende 90 fots flerskrogsbåt til seilasene som etter planen skal finne sted i oktober i år. Coutts har tidligere engasjert de samme designerne til å lage en 70 fots katamaran til sin og Paul cayards planlagte World Sailing League. Sveitserne som har mye erfaring med flerskrogsbåter fra seilaser på bl.a. Genfersjøen vil benytte designeren Seb Schmidt, også kjent for sine raske 5,5 metere.

Man håper at dette sidespranget i America´s Cup historien vil bane vei for en konvensjonell America´s Cup regatta i Valencia i 2011, da formodentlig i 90 fots enskrogsbåter, slik som Alinghi presenterte ifjor høst for de neste seilasene.

Powered by Labrador CMS