Emirates team New Zealands dag

Forsvareren slo ikke uventet Team Ineos UK to ganger i nattens seilaser.

Publisert Sist oppdatert
POENG: Likt mellom USA og New Zealand på toppen etter åtte seilaser, fire hver.
POENG: Likt mellom USA og New Zealand på toppen etter åtte seilaser, fire hver.

Det ble seilt fire seilaser hvor New Zealand møtte Storbritannia to ganger, og USA møtte Italia to ganger. Storbritannia gikk på to nye tap, men klarte i natt i hvert fall å krysse mållinjen. Forbedringene har vært enorm, og de lå foran New Zealand i noen anledninger.

I nattens andre seilas vant Ben Ainslies lag starten med klar margin og ledet med flere hundre meter til langt oppover den første kryssen. Team New Zealand var ikke på foilene da startskuddet gikk og det gjorde stort utslag. Britene holdt teten ved første kryss og lenge på lensen, men da Team New Zealand kom seg forbi var det ubønnhørlig slutt. Forspranget i mål var 92 sekunder i favor av Team New Zealand.

Da var det var mer spennende å følge Italia mot USA, en seilas som startet i 12-15 knops vind.

Dramatisk start

Luna Rossa Prada Pirelli (ITA) fikk straff for å komme inn i startsonen for tidlig. Straffen var at båten måtte slippe seg bak American Magic (USA) som fikk et godt forsprang. Da båtene møttes første gang, forsøkte Dean Baker å dekke Jimmy Spithill på den italienske båten, men falt ned av foilene, og holdt på å kullseile. Luna Rossa fikk et stort forsprang som amerikanerne var nær ved å hente inn, men det ble til slutt italiensk seier med 12 sekunder.

Klassisk matchracing

Nattens tredje seilas ble slik vi håper America’s Cup skal bli. Det ble en duell med protester, straffer og et taktisk spill. Dean Baker fikk revansj fra America’s Cup i 2013, og vant seilasen til slutt med 30 sekunder.

Mindre vind

I siste seilas, mellom New Zealand og Storbritannia, hadde vinden falt til 10-14 knop. New Zealand så ikke ut som de brydde seg om å vinne starten, så Ben Ainslie i Team Ineos UK var først over linja. De holdt ledelsen også ved kryssmerket, men klarte ikke å stoppe New Zealand med høyere fart. De seiler nesten 30 sekunder raskere på hvert ben, og vant med ett minutt og 42 sekunder.

Etter åtte seilaser, og fire seilaser hver har USA og Team New Zealand tre seiere og ett tap hver. Italia har to seiere og to tap, mens Storbritannia har fire tap.

SEIER: New Zealand slo Storbritannia to ganger under andre dag av America's Cup World Series.
SEIER: New Zealand slo Storbritannia to ganger under andre dag av America's Cup World Series.