START: 17. desember kl 0300 starter første seilas hvor AC75-båtene får prøvd seg mot hverandre for første gang.
START: 17. desember kl 0300 starter første seilas hvor AC75-båtene får prøvd seg mot hverandre for første gang.

Alt du trenger å vite om America’s Cup

Natt til torsdag møtes de nye America’s Cup båtene hverandre på regattabanen for første gang. Onsdag kveld holder SEILmagasinet «live-show» med gjester.

Publisert Sist oppdatert

Kl 18.00 ruller starter direktesendingen fra studio på Billingstadsletta i Asker, men skru på TVen, eller hva du bruker litt før. Vi varmer opp sendingen med finaleseilasen mellom Emirates Team New Zealand og Oracle Team USA fra 2013, som er verdt å se igjen.

Gjester i studio

Svenskene har deltatt i America’s Cup siden 70-tallet med 12 metre, IACC-båter og AC 50, men det har aldri vært noen norsk båt, selv om det var nordmenn som jobbet på dekk på de Amerikanske båtene for 100 år siden. Det var også vært nordmenn med på de svenske satsningene, sist Bror With på Artemis i 2017.

Men Christian Løken forsøker å dra i gang en norsk prosjekt. Han kommer til oss og forteller. Løken har også nære forbindelser med seilere i Auckland og kan gi oss nyheter fra innsiden.

Internasjonale stemmer

Videre skal vi snakke med danske SailGP-seileren Rasmus Køstner på videolink, en mann som bor i Norge, og er vingetrimmer på de raske 50-foterne.

Vi snakker også med amerikaneren Tom Ehman om hvordan han ser på utviklingen av America’s Cup. Tom har vært involvert i America's Cup siden 1980, og har innehatt mange roller, som rådgiver i regelspørsmål, teamleder, arrangementssjef og styreleder for utfordrerkommisjonen.

Facebook og Youtube

Sendingen vil vare ca en time og kan følges direkte på SEILMagasinets Facebook-side. Sendingen vil også bli lagt ut på SEILmagasinets Youtube-kanal i ettertid.

Kom gjerne med spørsmål, så skal vi se om vi klarer å svare.

OPPTAK: Christian Løken i samtale med Mikkel Thommesen i mars 2019.
OPPTAK: Christian Løken i samtale med Mikkel Thommesen i mars 2019.