ARBEIDSUKE: Hedvig Ødeby Karlsen jobber en uke med SEILmagasinet.

Arbeidsuke hos SEILmagasinet

Hedvig Ødeby Karlsen (14) kommer rett fra norgescup i Moss til jobb som journalist i Asker.

Publisert Sist oppdatert

Hedvig Ødeby Karlsen går på skole i 9. klasse på Bakkeløkka skole på Nesodden. Denne uken tilbringer hun som journalist i SEILmagasinet for å få jobberfaring fra arbeidslivet. Det blir fem dager med hva som kalles jobbskygging, tidligere arbeidsuke.

Liker å skrive

– Min far er fotograf (Bjørn Inge Karlsen), så jeg kjenner journalistyrket godt, vi har alltid fått SEILmagasinet i postkassen, og som aktiv seiler, så fremstod SEILmagasinet som ett spennende valg, forteller Ødeby Karlsen.

Å jobbe i Asker betyr en lang arbeidsvei fra Spro på Nesodden.  En reisevei med buss til Nesoddtangen, båt til Lysaker, og buss til Billingstadsletta, en tur på 70 minutter. 

– Jeg tror ikke jeg har lengst vei, det er ikke så mange steder å jobbe der jeg bor, så de fleste må dra lang, forteller skoleeleven.

Hedvig Ødeby Karlsen har alt publisert første sak på første dag på jobb, og flere saker blir det utover. 

Over i Laser 4.7

– Jeg startet å seile Optimist i 2011, og gikk over til Laser 4.7 i høst. I Nesodden er det seks Laserseilere, og har ett av de større miljøene for jolla i Norge. Jeg fikk ett lynkurs i Laser under en sommerleir i fjor, arrangert av Nesodden Seilforening, forteller Ødeby Karlsen.

Hun er også vokst opp med turseiling i familiens Salona 38, men det har blitt lite regattaseiling i stor båt.

– Det ble raskt mer bading i Laser. I Optimist kullseile jeg nesten aldri, men det gjorde jeg med en gang jeg kom om bord i Laseren. På slutten var det også bare i mye vind jeg klarte å hevde meg i Optimisten, men nå har jeg muligheter under alle forhold, sier Ødeby Karlsen.

Hun seilte i helgen sin tredje norgescup og ble nummer 16, som var innenfor målet om topp 20. Regattaen i Moss viser at jeg er på riktig vei, og har en progresjon. Dessverre er jeg har jeg for ujevn serie, men fornøyd med en 8. plass i en av seilasene, forteller Ødeby Karlsen. 

LASER: Hedvig Ødeby Karlsen kjøpte Laser i fjor høst, og seiler regatta nesten hver helg frem til sommerferien.