Søk i arkivet

Norge om babordVinter, vår og endelig sommer

Magne Klann har seilt 2/3 av kysten fra Nordkapp til Lindesnes

 Magne Klann krysset den 27.mai Trondheimsfjorden og Kjeungskjæret fyr. Han hadde en lang etappe på 45 nm i flott sol og fin nordavind.  Han anslo da at han hadde lagt 2/3 av veien fra Nordkapp mot Lindesnes bak seg. Vinden har ikke vært helt på hans side de siste dagene så han var ekstra glad for å få en lang og fin etappe med lens.

Første dukkert i kaldt vann

Den 28.mai prøvde Magne å komme seg inn til Kristiansund. Vinden døde dessverre og han ble nødt til å gi seg for dagen og tilbringe natten på Langholmene. Noe av målet med turen var å seile i tre forskjellige årstider, vinter, vår og sommer. Vinter og vår har han seilt igjennom når han har seilt sørover fra Nordkapp, men det var ikke før han kom til utenfor Kristiansund at han fikk ordentlig sommer og derfor også badet for første gang på turen.

KJEUNGSKJÆRFYRET: Magne Klann
har seilt 2/3 av Norskekysten.

KJEUNGSKJÆRFYRET: Magne Klann har seilt 2/3 av Norskekysten.

Norge om babord

Magne Klann  skal seile fra Nordkapp til Lindesnes i en RS Aero. Distansen er på over 1000 nautiske mil, og planen er å utføre turen i løpet av en måned. Han vil ta med seg et minimum av utstyr pakket inn i vanntett emballasje. Klann har sett seg ut 573 øde strender, aktuelt for strandhugg. Planen er å sove i ly av båten i telt og sovepose. 

Magne Klann er utdannet fotograf, og ser turen som en jobb. Planen er å utgi opplevelsene som en bok. Klann har utgitt en rekke bøker,  Diverse havneguider samt Seilerboka er nok mest kjent. Klann leverer også stoff til SEILmagasinet. 

 Kommentarer

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen