Golden Globe Race

PROBLEMER: Philippe Péché har brukket rorkulten i storm. Etter å ha mottat råd fra land er han ute av regattaen.

Favoritt mistet styringen i 50 knops vind

Franske Philippe Peche er favoritten i Golden Globe Race, og ligger på andreplass. Etter en telefonsamtale til Frankrike, faller han nå ut av resultatlisten. 

Publisert Sist oppdatert
PROGNOSE: Om noen dager vil båtene i tet stoppe opp av ett høytrykk.

Franskmannen hadde en nødsamtale med regattaarrangøren i går kveld etter at rorkulten brakk i 45-50 knops vind. Han mistet da styringen, og valgte å berge seilene, og bli liggende å vente til forholdene roet seg. Det skal ikke være noe fare for ham, eller båten, men soloseileren er litt rådløs da reserverorkulten alt er brukt for å forsterke selvstyringen. 

Franskmannen ringte også til sitt støtteapparat i Frankrike, noe som ikke er tillatt i Golden Globe. Arrangøren sier nå at franskmannen blir flyttet til Chichester-klassen, hvor båter som har mottatt assistanse blir samlet. 

Stopp for Are Wiig

Som ventet, har den norske deltageren i Golden Globe Race havnet i ett område med lite vind. Dessverre for Wiig, har Uku Randmaa fremdeles god fart. Wiig har de siste ukene ligget nærme estlendingen, og seilt forbi, men nå er Randmaa foran Wiig igjen på resultatlisten. Wiig er en av få båter som har seilt seg inn på båtene i tet den siste uken. 

Jean-Luc Van Den Heede i tet har frisk vind og god fart, men kan havne i område med lite vind og 3-4 døgn. Da vil Wiig ha høy fart igjen, og muligheter for å avansere. Van Den Heede har hatt problemer med selvstyringen, men det skal nå være fikset. 

Vinterstormer

Sesongen i Sør Atlanteren er som februar for oss på den nordlige halvkule. Det betyr korte dager, iskald vind og kraftige lavtrykk. Det er nå vi virkelig får se hvem som har planlagt godt for denne tøffe regattaen. 

 

Plassering 11. august

1. Jean-Luc Van Den Heede,  seilt 5298 nm, 20166 nm til mål

2. Philippe Peche + 138 nm

3. Mark Slats + 516 nm

4. Are Wiig,  + 567 nm

5. Tapio Lehtinen + 645 nm

 

6. Uku Randmaa + 650 nm 

7 Igor Zaretskiy + 816 nm

8. Susie Goodal,   + 776 nm

12. Gregor McGukin  + 952

VIND: Are Wiig har stoppet opp, men bør være den første som får tilbake vinden. Da blir det kryss sydover.