TEST: Are Wiig utfordrer seg selv og båten med en tøff seiltur til Nordkapp i oktober.

Are Wiig seiler solo til Nordkapp

Soloseileren vil forsøke å sette ny rekord fra Lindesnes til Nordkapp som en oppkjøring til noe mye tøffere.

Publisert Sist oppdatert
SOLO: Are Wiig er en av 30 skippere som skal seile Golden Globe. Han er den eneste norske.

Norskekysten i oktober er både kald, mørk og barsk. Det er akkurat slike forhold Are Wiig ønsker for å teste ut seg selv, båt og utstyr.

Are Wiig skal seile Golden Globe, jorda rundt solo, en regatta som starter 1. juli 2018. Regattaen er et 50 års jubileum for verdens første soloseilas rundt jorda. I regattaen som Are Wiig skal seile, er det ikke lov med teknologi utviklet etter 1967. Båten skal også være maksimalt 36-fot, og være langkjølt. Are Wiig har valgt en OE 32, som han har seilt, og oppgradert nå i to sesonger.

På vei

Are Wiig startet soloseilasen fra Hvasser søndag 8. oktober, og har fått gleden av frisk nordavind, klar himmel og stor måne.

Rekorden Are ønsker å slå er på litt over 7 døgn, seilt med en Pogo 10.80 med fullt mannskap, men Wiig ønsker ikke å seile innenfor øyer som rekordbåten holdt.

– Jeg skal seile båten brutalt, og se hva som ryker. Båten har ny rigg, nytt dekksutstyr og nye seil, uttalte Wiig før start.

Rekord blir det helt sikkert, fordi ingen andre har seilt Lindesnes - Nordkapp alene. 

Gunstige forhold

Are Wiig ser for seg lette vinder fra start. Han er for øyeblikket øst for Arendal, med 60 nm til Norges sydligste punkt. Der bør han være i natt. Da er det lett, men det er meldt 15 m/s på Jæren Rev tirsdag, heldigvis fra sørøst.

Over en uke

Are Wiig antar at turen fra Lindesnes til Nordkapp vil ta 8 til 10 døgn, men håper på at det går raskere. Distansen er på ca 1000 nautiske mil. I nord skal Are gjøre en jobb, før han setter kursen sydover. På hjemturen vil han seile i etapper.

Trenger støtte

Are Wiig har full støtte av sin kone for å oppfylle drømmen om et internasjonalt stort solo-race. Familien har solgt huset for å finansiere satsningen. I tillegg er det satt i gang en innsamling for å hjelpe Are Wiig.

Du kan støtte Are Wiig her.

 

 

TRACKING: Are Wiig har holdt en fart på ca 6 knop sydover mot Lindesnes.
VIND: Are Wiig for gode forhold etter å ha rundet Lindesnes. Tirsdag blir det frisk vind fra sør langs Vestlandskysten.