Are Wiig seiler Lindesnes-Nordkapp

TØFFE DAGER: Are Wiig holder god fart nordover, men kan gå noen tøffe dager i møte.

Til Finnmark uten varme

Are Wiig har passert Lindesnes og holder god fart nordover. Men det kan bli tøft.

Publisert Sist oppdatert
FART: Are Wiig holder høy fart rundt Lista tirsdag formidag.

– Jeg har ikke sovet så mye i natt. Jeg var litt for nær land, og det var for mange skip rundt meg, forteller soloseileren fra båten utenfor Lista.

Han holdet god fart, 8,5 knop, med bare fokk og storseil. Han holder på å gjøre klar revelinene til kulingen som er meldt i løpet av dagen.

LES: Are Wiig seiler solo til Nordkapp

Sjekker yr

Det skal blåse fra sør i flere døgn, og forholdene ligger til rette for en rask seilas langs Vestlandet. Mens han under Golden Globe Race ikke får bruke moderne hjelpmidler, er både yr og iPad i bruk nå.

– Under Golden Globe Race er det barometeret som gjelder, men det jeg skal bruke i regattaen, har jeg ikke montert ennå, så jeg jukser og bruker yr og Windy.com, innrømmer Wiig.

Det er sendt ut kulingsvarsel i dag. Are Wiig vil nå oppleve mye av de samme forholdene som han vil få i Sørishavet til neste år.

 

LES: Norsk seiler i Golden Globe Race

Ingen varme

Det er heller ikke lov med noe moderne varmeapparat under Golden Globe Race, så Wiig har bestilt en Dickenson-ovn, men den har han foreløpig ikke mottatt.

– Jeg har montert et eldre varmluftsvarmeapparat som jeg hadde liggende som en midlertidig løsning. Det fungerte før det ble montert, men fungerer ikke nå, men jeg har godt med klær.

Han frykter ikke kulden, selv om han seiler uten varme non stop til Finnmark.

Are Wiig har bygd en fast sprayhood med tak av pleksiglass. Det gjør det lunt og tørt.

Bruker egg-timer

Are Wiig er ute i sitt tredje døgn etter at han startet fra Hvasser på søndag. Den første natten ble seilt med gennaker, men han klarte å lure til seg litt søvn allikevel.

– Jeg kommer nok til å ta det mer forsiktig om natten. Jeg satser på 20 minutters søvnpauser, og bruker en egg-timer for å våkne igjen.

Teknisk stopp

Ikke alt har gått etter planen. I går måtte Wiig svinge innom Arendal etter at motoren nektet å lade. Dynamoen var gåen, og ble erstattet. Wiig har også en vindmølle, men den gir lite strøm på lens.

Han passerte Lindesnes kl 05:31 i morges. Om han klarer å seile solo, nonstop til Nordkapp, så blir det rekord. Klarer han det på syv døgn, blir han også den raskeste uansett båt og mannskap på distansen.

RIGGET FOR KULING: Are Wiig har fått revet ned, og er klar til å ta i mot den varslete kulingen.
VÆR: Are Wiig får en vindfull dag rundt Jærens Rev i dag.
START: Are Wiig passerte Lindesnes kl 05:31 tirsdag morgen.