BÅDE MUNTLIG OG SKRIFTLIG

ARE WIIG: Are Wiig kan du høre fortelle 22. november og lese om i neste utgave av SEILmagasinet.
ARE WIIG: Are Wiig kan du høre fortelle 22. november og lese om i neste utgave av SEILmagasinet.

Are Wiig i vinden

Etter at Are Wiig satte rekord mellom Lindesnes og Nordkapp og tiden frem til start i Golden Globe nærmer seg, er Are Wiig i vinden som aldri før.

Publisert Sist oppdatert

For nå er ikke Are Wiig lenger en sær seiler som driver og tusler med seiling kun for egen del. Etter store oppslag i Dagens Næringsliv og nrk.no om hans forestående deltagelse i soloseilasen Golden Globe rundt jorden, har langt flere enn ihuga seilere i Norge blitt oppmerksomme på ham.

Regattaen er til minne om at det nå er 50 år siden den aller første solo-regattaen rundt jorden ble avholdt, men det spesielle med den er at deltagerne må seile med utstyr tilnærmet lik hva de brukte for 50 år siden.

Rekordseilas

Som et ledd i forberedelsene sine, tilbakela Are Wiig distansen Lindesnes–Nordkapp non stop i høstmørket, og ingen har seilt distansen raskere enn ham – til nå – i hans 32 fot lange langkjølte båt «Olleanna». Så vidt over 7 døgn brukte han.

Rundt jorden vil han trolig bruke 8–10 måneder.

Foredrag og artikkel

Hva han skal begi seg ut på, vil Are Wiig fortelle om i Skur 28 på Akershuskaia i Oslo 22. november. Det skjer i regi av Flyt Forlag.

I neste utgave av SEILmagasinet kan du også ta del i hans historie. Der har vi en større sak om ham, og ikke minst beretter vi om den utrolige historien om den aller første regattaen i 1968 der kun en seiler fullførte, en fortsatte en halv gang til rundt jorden, en begikk selvmord og en fjerde seiler trolig gjorde det samme noen år etterpå.

SEILmagasinet 7 vil være tilgjengelig for digitale abonnenter i løpet av fredag 24. november. I de første postkassene kommer det mandag 27. november.