IMOCA: Bilde fra fjorårets in-Port race i Newport.
IMOCA: Bilde fra fjorårets in-Port race i Newport. Til neste utgave ventes 15 IMOCA til start.

Ocean Race Europe til Arendal?

Sterke krefter jobber for å få stopover i Arendal i 2025

Publisert Sist oppdatert

Det har lenge vært kjent at Ocean Race Europe er interessert i et norsk stopover i Europaseilasen i 2025. Et etappemål i Norge vil passe godt, siden starten på den første etappen etter alt å dømme legges til Kiel i midten av august. 

Lars Wilhelmsens i SportsPartner, som har jobbet med å finne en norsk havn, har gitt opp arbeidet med å få Bergen på banen, etter at denne byen lenge så ut til å være en perfekt partner, da de deler hovedverdiene i Ocean Race som går på konservering av havet. Etter at Bergen tidligere i februar sa et klart nei til å påta seg arrangementet, gikk Wilhelmsen til Arendal, som har positive erfaringer fra Tall Ships Race i 2023, og som jo også har Arendalsuka som et stort årlig arrangement. 

Agderposten skriver i dag at det er sterke krefter i Arendal som nå vil ha Ocean Race Europe 2025 til byen. Havnestyret og Arendal By er begge entusiastiske, og politikerne skal også være svært interesserte, selvom mye av finansieringen fremdeles må på plass. 

Representant kommer for å forhandle 

Representanten for Ocean Race Europe, Mirko Groeschner, kommer til Arendal torsdag førstkommende for å orientere byen, politikerne og mulige samarbeidspartnere, og det ligger i kortene at dersom finansieringen kan komme på plass, vil ledelsen i Ocean Race støtte Arendal som vertsby.

Det skal åpenbart et større beløp til for å finansiere et arrangement av denne kaliber, men mye ligger allerede på plass ettersom Ocean Race Europe planlegges i uken etter Arendalsuka og derfor vil kunne overta scener og utstyr fra dette arrangementet. Havnestyret vil også bidra ved å tilrettelegge alt av utstyr bryggelangs for deres regning.

Agderposten skriver i dag at oppmerksomheten rundt et Europe Race Europe langt vil overstige Tall Ships Race og at tall fra anløpet i 2023 viser at 22.5 millioner seere fulgte TV sendingene fra Aarhus da Ocean Race anløp her. Det er ventet rundt 15 IMOCA 60 til Ocean Race Europe i 2025.

Ansvarlig i SportsPartner, Lars Wilhelmsen, blir SEILmagasinets lørdagsgjest til helgen.