Glade premievinner fra NM for Optimistjoller i Arendal
Glade premievinner fra NM for Optimistjoller i Arendal

110 seilere i Arendals NM

Vellykket mesterskap for Optimistjolleseilerne.

Over 110 seilere deltok og fikk over 3 dager seilt i et av Norges beste områder for seiling i havet utenfor Arendal i vind, bølger og strøm fra alle retninger - inkludert en skypumpe ved målgang i den ene seilasen.

Arrangementet er blant de største som avholdes for seilere i Norge og titalls frivillige fra Arendals Seilforening fikk mye ros for et flott arrangment i en flott by. På landbasen på Hove var det mange hundre mennesker med seilere, foreldre og søsken som koste seg før og etter seilaser. Kiosken ble nesten utsolgt og på gresset var det lek og fotball i det flotte været.

Norgesmester 2022 for U15-gutter ble Victor Lööf fra Tønsberg Seilforening, foran Storm Kopperud fra Moss Seilforening og på 3.plass kom Arendals Seilforenings Martinius Melleby Hopstock.

For U15-jenter ble vinneren Milla Sandmo Birkeland fra Bergen, foran Hanna Maria Tvete fra Fredriksstad og Oda Johanne Lepperød fra Tønsberg.

Arrangementet hadde også tiltrukket seg støtte fra mange Arendals bedrifter som OSM, Norse Atlantic, Gard, Arendal Fossekompani med mere og premien til NM vinneren levert av Norse Atlantic, 2 billetter til USA, slo godt an hos de små vikingene som akkurat 1000 år senere følger i Leiv Erikssons kjølvann.

Mesterskapet avsluttet også uttaket til landslagene som skal representere Norge i VM, EM og Nordisk Mesterskap, med mange fine bilder fra Sail Logic.

Fullstendig resultatliste