Hvilken er best? Sunbeam 32.1, Tricat 6.90, Revolution 24, De Ceari 33 eller Saffier 33 Life?

Stem på årets spesielle seilbåt

Hvilken er best, Sunbeam 32.1, Tricat 6.90, Revolution 24, De Ceari 33 eller Saffier 33 Life?

Publisert Sist oppdatert

22. januar blir det kjent hvilke båter som får den prestisjefulle prisen som hvert år blir utgitt under Boot i Dusseldorf. I år er det fem priser: Familieturseilere, Luksuriøse turseiler, performance cruiser, langturseilere og spesielle seilbåter. Prisen blir gitt av journalister fra ledene seilbåtblader i Europa hvor SEILmagasinet er en av dem. Utvelgelsen starter i juni hvor journalistene foreslår båter. Disse båtene ble testet i Frankrike og Spania i høst.

Hva syns du?

Det blir mye diskusjon i juryrommet under nomineringen, og når vi plukker ut vinnerne. For gøy ønsker vi i SEILmagasinet å sjekke våre leseres mening opp mot hva vi fant ut etter å ha prøveseilt båtene. Denne avstemningen har ingen påvirkning på hvordan det endelige resultatet av juryarbeidet blir.

Sunbeam 32.1: Dette er en radikalt annerledes seilbåt fra Østerrike. Båten er et svar på hvordan folk flest ønsker å bruke sin båt, og det er blitt en sosial badeplattform som du også kan ha det gøy med å seile, og gir muligheter til korte seilturer. En spennende nyhet med oppsiktsvekkende linjer. Pris fra 2,4 millioner kroner.
Tricat 6.90: Den billigste av alle de 25 nominerte båtene, men en av de raskeste og morsomste å seile. Dette er også en praktisk båt, en enkel båt å traile, og samtidig by på overnattingsmuligheter. Men har du en stor familie så er det mer komfortabelt å sove i telt på land. Tricat 6.90 virker solid bygget og er et fornuftig konsept. Pris fra 650 000 kroner.
Revolution 24: En oppsiktsvekkende 24-foter i aluminium med et badekarskrog som gir enormt med volum. Båten er som en 34-foter både i cockpit og under dekk. Stilen er røff og industriell, helt i den andre enden til dem som elsker en varm og lun innredning med mye treverk. 24-foteren seiler overraskende bra, som en langt større båt. Pris fra 1,5 millioner kroner.
De Ceari 33: Denne dagseileren er helt i den andre enden av Revolution 24. Denne er lang og smal, og byttet i tre. Byggemetoden gjør det også lett og sterk. Dette er et italiensk designsmykke som både er klassisk og moderne på samme tid. En gentlemans båt som seler bra under alle forhold. Pris fra 1,9 millioner kroner.
Saffier 33 Life: Det nederlandske verftet har spesialisert seg på dagseilere, og gjør det stadig bedre. Dette er en båt for dem som har oppdaget at du ikke trenger en 300 hester på hekken for å få oppmerksomhet på sjøen, og at en karbonrigg gir mer glede på sjøen. 33-foteren er hverken billig eller praktisk, men har en velfungerende cockpit og seiler som en drøm. Pris fra 1,8 millioner kroner. Click to add image caption