Fra venstre Christen Horn Johannessen, Kristian Nergaard og Johan Barne

Sterk generalprøve for Nergaard

Vant det tyske mesterskapet i 5.5 meter en drøy uke før mesterskapene på Hankø

Publisert Sist oppdatert

Etter to dagers seiling i Robbe & Berking Sterling Cup på Flensburger Segel Club, endte mesterskapet i et antiklimaks uten seiling i dag på grunn av svak vind.

Flensburger Segel Clubs regattaledelse har hele helgen vært feilfri, og beslutningen om å droppe dagens seilaser ble tatt i dag morges slik at seilerne kunne pakke båtene og komme seg tidlig på veien til Norge.

Etter ypperlige forhold på lørdag ble det klart at tittelen ville gå til Norge, med Artemis, Kristian Nergaard, Johan Barne og Christen Horn Johannessen som vant fire av de syv seilasene i det som er en relativt ny båt for dem, den tre år gamle Momo som er tegnet av de samme som sto for konstruksjonen av «Artemis».

Artemis.

Om en drøy uke skal han forsvare VM på hjemmebanen ved Hankø. Andreplassen New Moon II Mark Holowesko, Christoph Burger og Peter Vlasov hadde også sine sjanser denne uken og vil være en sterk utfordrer på Hankø. MF XXII, Jürg Menzi-Schmid, Jürgen Eiermann og Andreas Honegger)tok tredjeplassen på lik poengsum som New Moon II etter en ekstremt jevn serie med fem andreplasser.

Tidspunkt og sted for 5,5 Meter German Open var planlagt for å tiltrekke seg båter på vei til Norge, og mange etterlater båtene i Tyskland i en uke før de kommer tilbake neste helg for å fortsette turen nordover til Hankø.

Snart starter det på Hankø

Verdensmesterskapet, som starter fredag 1. juli, innledes med den ettertraktede Scandinavian Gold Cup som starter mandag 27. juni. Begge trofeene har vært i hendene på Nergaard og hans Artemis-mannskap i mange år, både Gold Cup og verdensmesterskapet siden 2018. Mange vil ute etter å detronisere Nergaard og blant de hardeste konkurrentene nevnes særlig briten Peter Morton i en ny båt tegnet av David Hollom som har vist suverene egenskaper særlig i frisk vind. ,

Endelige resultater

1 Artemis (NOR 57, Kristian Nergaard, Johan Barne, Christen Horn Johannessen) 9

2 New Moon II (BAH 24, Modern, Mark Holowesko, Christoph Burger, Peter Vlasov) 13

3 MF XXII (SUI 232, Modern, Jürg Menzi-Schmid, Jürgen Eiermann, Andreas Honegger) 13