RASKEST: «Game» hakk i hel på ClubSwan 50 «Proxflyer» under første seilas.

Vant tross dårlige starter

Igjen ble det en Landmark 43 på toppen av pallen. I år ble det «Game».

Publisert Sist oppdatert

Mange hadde ventet at Henrik Tangen i Arcona 384 «Ibb» ville bli farlige, og noen tippet på at det unge laget i X-41 «Xanadu» ville lykkes. Mat 1220 «Karukera» så farlige ut, og ClubSwan 50 «Proxflyer» er lynrask, men det ble Calle Andersen med Landmark 43 «Game» som stakk av med gullet. De startet med første plass på første seilas, og ledet etter første dag. Søndagen startet perfekt med en ny seier, og med en tredjeplass i nest siste, så var mye gjort. En svak syvendeplass i siste seilas kunne strykes. 

Sølvet gikk til Sinergia 40 «Sons of Hurricanes» og bronsjen til X-41 «Xanadu».

START: «Game» kom best ut av startblokka i første seilas.
BUNNMERKE: Hele gennakern var ikke helt kommet i dekk i det kryssvinklen ble satt ved merkerunding.

Nesten på hjemmebane

«Game» seiler for Asker Seilforening, og deler fjorden med Nesodden Seilforening, men Calle Andersen mener at hjemmebane ikke hadde noe å si under mesterskapet.

– Det var en dyktig besetning ombord som raskt håndterte de situasjoner hvor vi kom ut av «spill», men kom raskt inn i «spillet» igjen. Vi hadde et par dårlig starter, og med varierende vindskift var det ofte behov raske beslutninger med derpå kjappe båthåndteringer, forteller vinneren. 

Færre om bord

– Normalt seiler vi 10-11 i besetningen. Men erfaringen tilsier at det ofte er svake vinder under Nesodden Høstcup så vi besluttet til å seile med åtte ombord. Alle hadde oppgaver og samarbeidet gikk utmerket ombord, forteller skipperen på «Game».

VINNERE: Seilere fra «Sons of Hurricanes», «Game» og «Xanadu» på pallen i den store klassen.

Bra arrangement

Det var full sommer på fjorden denne helgen, men ikke så mye vind. Lørdagen startet med fire timers venting på speilblank sjø. Da sønnavinden endelig kom på lørdag ettermiddag var arrangøren svært effektiv, og klarte å sette i gang seilingen kjapt. Det gjorde at de klarte å gjennomføre de tre seilasene som var planlagt. 

– Det er svært positivt med en arrangør som setter kvalitet foran kvantitet. Allikevel fikk vi gjennomført seks flotte race. Stor takk til Nesodden Seilforening, sier Andersen som er leder for seilforeningen tvers over fjorden. 

Lars Petter Rød i Dehler 36 «Fri av Fjærholmen» tok NM-gullet i den lille klassen. 

Du finner resultatlisten her