Askøy Seilforening i Mesterligaen copyright SCL/Lars Wehrmann

Askøy satser på J/70

Sportssjef Trond Berntsen og seiler Torstein Hellebust vil tilbake i Seilsportsligaens elitedivisjon. De er Seilmagasinets lørdagsgjester.

Publisert Sist oppdatert

2021 har vært et begivenhetsrikt år for Team Askøy Seilforening. På hjemmebane har det vært en hektisk sesong, Ligaen kom først i gang i juli. Som en følge av rormannsbytte og generell utskifting av mannskap, har foreningen kjempet i bunnen av resultatlisten. Årets lag har bestått av Kristian F. Amlie, Erland Handegard, Trine Fossheim, Erlend Hellebust, Trond Berntsen, Torstein Hellebust og Kjetil Høydal. Foreningen vil legge forholdene til rette for en god sesong i 1.divisjon neste år, med ambisjoner om å kjempe seg tilbake til Eliteserien.

Styret i Askøy Seilforening har derfor besluttet å fremme forslag om å etablere en J/70 båtpool for foreningens medlemmer. Forslaget skal avgjøres på årsmøtet i februar.

Vil hindre frafall

Askøy seilforening skriver på sin Facebook-side at mange unge seilere legger opp i overgangen mellom jolle og kjølbåt. Kjølbåter er dyre både i innkjøp og drift, noe som gjør dem utilgjengelige for de unge. Styre i foreningen er derfor i gang med å greie ut mulighetene for å etablere en flåte av J/70.

Sentrale verdier

Askøy Seilforening vil utvikle prosjektet i tråd med Norges Seilforbund og Vestland Seilkrets satsningsområder. Flåten av J/70 skal være tilgjengelig for alle til en overkommelig pris.