Atlanterhavets brud

Florence Arthaud har vært i hardt vær og overlevd diverse ulykker. Hun er en av tre sportskjendiser som døde under innspilling av «Dropped».

Publisert

FORBILDE: Florence Arthaud har vist at kvinner også kan seile. Her fra 1982.

Seiling er stort i Frankrike og Florence Arthaud ledet kvinner inn i et mannsdominert miljø. I en alder på bare 21 år seilte hun første Route du Rhum i 1978 hvor hun ble nr. 11 etter nesten 28 døgn på havet. Hun var født inn i en aktiv seilfamilie med røtter i Antibes Yacht Club.

Den store seieren

1990 var Florence Arthauds store år. Først slo hun Bruno Peyron solorekord over Atlanterhavet med nesten to døgn. Så vant hun Route du Rhum med trimaranen Pierre1er. Han hadde da deltatt i samtlige Route du Rhum siden 1978. Florence Arthaud har deltatt aktivt i det franske shorthandmiljøet helt frem til i dag. Hin har seilt Figaro, Class 40 og forsøkt å finne sponsorer for større prosjekter.

For Route du Rhum 2010 hadde hun planer om å feire 20 års jubileeumet for sin store seier med en kjempetrimaran på 30 meter, men fikk ikke finansieringen i orden.

Flere ulykker

I 1974, 17 år gammel havnet Florence Arthaud i en alvorlig bilulykke. Hun ble lam og lå ett halvt år på sykehus. Arthaud var ikke helt frisk før etter to år.

29. oktober 2011 falt Florence Arthaud over bord midt på natten utenfor kysten av Cap Corse. Med vanntett mobiltelefon klarte hun å ringe sin bror. Etter to timer i vannet ble hun funnet av redningshjelpen takket være geolokasjon fra mobilen og at hun hadde hodelykt på seg. Arthaud var bevist, men hadde hypotermi. Etter en dag på sykehus var hun på beina igjen.