Svømmer skremte publikum
Liv jagde annen plassen
Risør II var først i mål
Caliope fikk slep i havn

Redningsskøyte fikk assistanse

RS ”Colin Archer” og skøyta ”Caliope” kolliderte under starten på dagens skøyteregatta i Risør, og begge måtte bryte seilasen.

Publisert Sist oppdatert

RS ”Colin Archer” er den aller første redningsskøyta her i landet. Skøyta er bygget i 1883 og har status som vernverdig fartøy. I starten på dagens skøyteseilas kolliderte hun med ”Caliope”.  Begge skøytene fikk assistanse fra arrangørbåter etter kollisjonen, og "Caliope" måtte taues til havn fordi båten ikke hadde motor.

I kollisjonen brakk  ”Colin Archer”  baugsprydet. Publikum kunne se baugsprydet ligge avrevet i sjøen. Regattasjef Fransk Karlson for Risør Trebåtfestival sier at ”Caliope” fikk skader i skutesiden. Begge båtene avbrøt seilasen umiddelbart etter kollisjonen, som oppsto da "Caliope" og "Colin Archer" kom for nær hverandre i en baut.

Seilas har ikke lykkes med å få kommentarer fra skipperne på de to skøytene. Det blåste frisk bris til liten kuling i det starten gikk for skøytene i dag. Også en liten oselver måtte gi tapt mot vinden, og gjorde vendereis etter start.

Først i mål blant skøytene var RS ”Risør II” tett fulgt av RS ”Liv”. Et stort publikum fulgte den friske seilasen fra land på Kastellet i Risør. Publikum fikk seg en støkk da det lå en mann i vannet med et flagg. I gamle dager het det jo at skippern skulle gå ned med flagget, men denne gangen viste mannen med flagget seg å være en svømmende spøkefugl. Siste båt er i ferd med å gå i mål når dette skrives, og resultater korrigert for handikap vil først foreligge senere.