SATSET: Sweden Yachts Group var på vei til å utvikle en rekke nye dekkshusbåter. De publiserte dette bilde av CR 490 DS i januar.

Sweden Yachts Group konkurs

Flere båtkjøpere taper penger etter at Sweden Yachts Group nylig ble begjært konkurs med 43 millioner kroner i gjeld.

Sweden Yachts Group er slått konkurs etter en periode med økonomiske problemer. Vestkystverftet står bak prestisjemerker som Malö, CR Yachts, Regina og Sweden Yachts. Skatteetaten har begjært konkurs, og gjelden utgjør i overkant av 43 millioner svenske kroner, skriver svenske Båtnytt.

Selskapet ble grunnlagt av Charles Rutgersson i 1989. I 2012 kjøpte CR Yachts Regina og tok senere over produksjonen av Sweden Yachts og Malö. Sønnen Mattias Rutgersson grunnla Sweden Yachts Group i 2017 og produksjonen flyttet til Malövarvet i Kungsviken på Orust.

Ifølge Båtnytt er opptil seks privatkunder berørt av konkursen. De hadde bestilt båter som er i ulike byggetrinn. Kundene har spesialbestilt båter og skal ha betalt Sweden Yachts Group mellom 2,7 millioner og 11,5 millioner kroner. De har imidlertid lite håp om å få pengene tilbake. For disse kundene gjenstår det å selge de uferdige båtene eller å ferdigstille dem på et annet verft, skriver den svenske båtpublikasjonen.